750 g teľacích rezňov, 4 vajcia, 4 lyžice nastrúhaného parmezánu (tvrdého syra), paradajková omáčka, mladá cibuľka, 250 g špagiet, múka, maslo, olej, bazalka, mleté čierne korenie, soľ.
Najprv pripravíme paradajkovú omáčku. Cibuľku nakrájame nadrobno. Zohrejeme olej, pridáme mladú cibuľku a upražíme. Potom pridáme paradajky, jednu lyžicu octu a štipku sušenej bazalky. Zalejeme 250 ml vody, necháme zovrieť a na minime varíme 20 minút. Špagety uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody domäkka. Zlejeme a necháme odkvapkať. Vajcia rozbijeme do misky, vyšľaháme vidličkou a primiešame nastrúhaný parmezán. Teľacie rezne natenko naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Zohrejeme olej. Rezne namočíme do syrovo - vajcového cestíčka a z oboch strán vypražíme dozlata. Šunku nakrájame na tenké pásiky. Paradajkovú omáčku precedíme cez husté sito, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, prípadne cukrom a oregánom. Rozohrejeme 1 lyžicu masla, pridáme špagety, premiešame a jemne osolíme. Na panvici zohrejeme 1 lyžicu oleja, pridáme šunku a opražíme ju. Osolíme a okoreníme. Špagety dáme na predhriate taniere, polejeme omáčkou a uložíme na ne rezne. Podávame posypané šunkou, bazalkou a parmezánom.