Mandľové zemiaky
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 25.1.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Horúce, prepasírované zemiaky, tvaroh, jogurt, nadrobno nasekané mandle, jemne nakrájaná cibuľa, roztretý cesnak, olej, mleté čierne korenie, soľ.
Všetky prísady, ale len polovicu mandlí zmiešame so zemiakmi, zmes dáme do vymastenej nádoby, vrch potrieme olejom a pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Ku koncu pečenia posypeme zvyšnými mandľami a necháme zapiecť.
Diskusia k článku:
Koľko ktorých surovín? Alebo to odvážiť okometricky? Neregistrovaný - zdenka, 25.1.2002 17:56 Ále Zdenka! Veď píšu, že polovicu mandlí... a ty sa pýtaš, že koľko.... :-)))))))))))))
To je presne to isté, ako mi predavačka nevedela odpovedať na dotaz, že keď stužený tuk Flora obsahuje "len" 50 % nenasýtených mastných kyselín, prečo nestojí polovicu....
:-)))))))))Pravda, prijal by som k receptu taký "okometrický" odhad...
:-) Neregistrovaný - Jan, 29.1.2002 09:51 Som rada, Janík že si sa tu zjavil, ani som s tým nerátala. A ešte dodatok: podľa receptu by to malo byť niečo ako koláč pečený v kuse "zmes dáme do vymastenej nádoby" Ale na obrázku sú koláčiky vykrajované. A ani mandle nevyzerajú "nadrobno nasekané" Takže ak by sa nám aj podarilo okometricky správne odhadnúť pomer jednotlivých surovín, čomu veriť? tlačenému textu alebo obrázku?
Takže pýtam sa polopatisticky: Nie je jednoduchšie a nezavádzajúcejšie obrázok neuverejniť, ak nemá autorka po ruke niečo vhodné? A namiesto toho si ten recept vyskúšať a doplniť správne množstvá surovín? Ale ako poznám autorov Lady, asi sa odpovede od nich nedočkám, takže mi (nám) ostáva len výmena vlastných názorov a skúseností. Neregistrovaný - zdenka, 7.2.2002 10:48
|