Recept na dnes: Vadimkov zemiakový krém
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 21.5.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1kg zemiakov, dve veľké cibule, 2 mrkvy, menší zeler, zeleninový vývar, 4 lyžice mrazeného hrachu, téglik sladkej smotany, 2 lyžice masla, lyžička petržlenu, tri lyžičky kôpru, 3 strúčiky cesnaku, biele korenie, štipka soli, rasce, zázvoru. Šunka na ozdobu.
Do hrnca s vriacou vodou vložíme kocku zeleninového vývaru a nadrobno pokrájané zemiaky, cibuľu a zeleninu. Všetko spolu uvaríme domäkka. Potom odlejeme časť vývaru / môžeme ho uskladniť v chladničke a používať na podlievanie jedla, dať na druhý deň do polievky, alebo ho vypiť/, mäkkú zeleninu zmixujeme, pridáme smotanu, petržlenovú vňať, kôpor, cesnak a korenie. Zmes vrátime do hrnca, pridáme hrášok a pár minút ju ešte povaríme. Po odstavení v nej rozpustíme kúsok masla. Šunku pokrájame na malé kocky a opražíme ju na masle. Krém vlejeme do misiek, ozdobíme ho šunkou a kôprom. Na vrch môžeme pridať lyžičku kyslej smotany.
Diskusia k článku:
|