4 kusy filé (asi po 200 g), 1 smotana na šľahanie, 4 lyžice sherry, 400 ml rybacieho (mäsového) alebo zeleninového vývaru, 4 lyžice horčice, 2 až 3 lyžice maizeny, 1 pór, šťava z 1 citróna, sušený estragón, 2 klinčeky, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, soľ.
Filé umyjeme a osušíme. Potrieme citrónovou šťavou a posypeme mletým čiernym korením. Cibuľu olúpeme, umyjeme a napicháme do nej klinčeky. Umytý pór nakrájame na kolieska. Do hrnca dáme vývar, cibuľu, bobkový list, soľ a nakrájaný pór. Varíme aspoň 15 minút.
Filé dáme do pripraveného nálevu a varíme ďalších 10 minút. Vyberieme z nálevu a odložíme na teplé miesto. Rybací vývar precedíme cez husté sitko a odlejeme z neho 250 ml. Do odobratej časti vmiešame horčicu, smotanu, sherry a necháme zovrieť. Pridáme maizenu, ktorú sme rozmiešali v troške chladnej vody a zahustíme. Do omáčky zamiešame štipku estragónu.