4 pstruhy po 300 g, 250 g šampiňónov, 50 g masla (alebo tuku), 150 ml suchého Martini bianco, 5 paradajok, 1 cibuľa, šťava z 2 citrónov, zväzok zelenej petržlenovej vňate, zväzok tymianu, mleté čierne korenie, soľ, alobal.
Vypitvané a očistené pstruhy umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a naplníme zelenou petržlenovou vňaťou. Na masle alebo tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené a umyté šampiňóny nakrájané na plátky a krátko opražíme. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na kúsky a spolu s nasekaným tymianom primiešame k šampiňónom. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Pripravíme si 4 kúsky alobalu. Na alobal položíme pstruhy a navrch porozdeľujeme šampiňónovú zmes. Pokvapkáme Martini. Alobal uzavrieme a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 18 až 20 minút. Servírujeme s bielym chlebom alebo sendvičom.