PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Horčicové filé
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 20.2.2002 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
4 kusy filé (asi po 200 g), 1 smotana na šľahanie, 4 lyžice sherry, 400 ml rybacieho (mäsového) vývaru, 2 až 3 lyžice horčice, 2 až 3 lyžice maizeny, 1 pór, šťava z 1 citróna, sušený estragón, 4 klinčeky, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, soľ.
Filé umyjeme a osušíme. Potrieme citrónovou šťavou a posypeme mletým čiernym korením. Cibuľu olúpeme, umyjeme a napicháme do nej klinčeky. Umytý pór nakrájame na kolieska. Do hrnca dáme vývar, cibuľu, bobkový list, soľ a nakrájaný pór. Varíme aspoň 15 minút. Filé dáme do pripraveného nálevu a varíme ďalších 10 minút. Vyberieme z nálevu a odložíme na teplé miesto. Rybací vývar precedíme cez husté sitko a odlejeme z neho 250 ml. Do zvyšnej časti vmiešame horčicu, smotanu, sherry a necháme zovrieť. Pridáme maizenu, ktorú sme rozmiešali v troške chladnej vody a zahustíme. Do omáčky zamiešame na špičku noža estragónu. Podávame s horčicovou omáčkou a opekanými zemiakmi.
Diskusia k článku:
omxcqfl rhvkndys azfv kjqywzp trnly xphnulk pxwsaf Neregistrovaný - wbltvpoqr mtoyq, 18.8.2007 12:25, zxpmnvkye(`na`)mail.com,
|
|
|