450 g olúpaných kreviet, 3 plátky tofu (nakrájané na kocky), 1 červená chilli paprička (nakrájaná na kúsky), 2 strúčiky cesnaku, (olúpaný a nadrobno nasekaný), 1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky, 1 čajová lyžička kukuričného škrobu, 2 lyžice oleja, 1 čajová lyžička cukru, 4 lyžice kuracieho vývaru, 2 lyžice vody, 2 cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nadrobno nasekaného), štipka soli.
Krevety zmiešame s koreniacimi prísadami a polovicou zázvoru. Rozpálime olej a za stáleho miešania pražíme zázvor a krevety asi 2 minúty. Pridáme cesnak a pražíme asi 1 minútu. Pridáme chilli, kocky tofu a vývar a pozvoľna varíme na miernom plameni asi 3 minúty. Kukuričný škrob zmiešame s vodou a so zvyšujúcim zázvorom a polejeme ním krevetovú zmes.
Pomaly varíme na miernom plameni, až omáčka zhustne. Podávame ihneď s čerstvým bielym chlebom.