lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Máte príjemný dych?

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 4.3.2002
späť
Späť

Poslať
 

Náš celkový dojem na ostatných dotvárajú aj zdanlivé detaily: napríklad upravené nechty, čisté topánky, čistý golier alebo svieži dych. Práve tieto maličkosti môžu rozhodnúť o tom, či s nami bude náš vyvolený ochotný stráviť viac ako iba prvú schôdzku.   Čo treba urobiť, aby náš vzťah nezlyhal hneď na začiatku kvôli nevábnemu dychu ?
 

Čistenie zubov dvakrát denne patrí u väčšiny ľudí k samozrejmým hygienickým návykom, ale mnohokrát vôbec nepomôže.  Napríklad fajčiari alebo ľudia, ktorí holdujú ostrým jedlám, môžu obšťastniť okolie nie príliš vábnym dychom. Čo robiť? Nič nemôžete pokaziť napríklad žuvačkou. Proti pachu z úst pomáha aj pomarančová a grapefruitová šťava s prímesou  rozdrveného klinčeka  alebo zázvoru. Šťavu nalejeme do tmavého pohárika a v priebehu dňa pijeme po dúškoch. Intenzívnejšiemu pachu z úst – napríklad od zdravého cesnaku – sa môžeme brániť chlorofylovými, a mentolovými cukríkmi, rozhryzením zrniek kávy, či žuvaním anízu.
Čo potrebujú zuby?
   A prečo  si vlastne máme umývať zuby? Čistením  ich zbavujeme plaku, bielej lepkavej hmoty, ktorá sa vytvára na ich povrchu. Baktérie, ktoré sa usadili v plaku, spôsobujú zubný kaz a ochorenie ďasien, napríklad ich zápal. Na miestach, kde sa nedostaneme zubnou kefkou,  nám plak ostáva a z neho sa uvoľňujú škodliviny, ktoré vytvárajú baktérie. K nim patrí aj sírovodík, ktorý je hlavnou príčinou zápachu z úst.
   Zuby nie sú vyčistené za tri minúty, ale až vtedy, keď sú dôkladne vyčistené všetky.  Za tri minúty nevyčistíte nič, ale na druhej strane je nanič aj desať minút nesprávneho čistenia.  Na rozoznanie hladkých zubov od zanesených celkom stačí citlivá špička jazyka.  Odborníci odporúčajú ešte jeden spôsob: čistiť si zuby vždy v rovnakom, opakovanom poradí. Na čistenie treba používať zubnú pastu, ale ideálne je, doplniť zubnú kefku aj dentálnou niťou, tenkou medzizubnou kefkou.
 Možno veriť reklame?
   Neexistujú nijaké inteligentné mikrogranule, ktoré odstránia zubný povlak samy od seba. Zuby rovnako nevyčistia ani ústne vody alebo elektrické zubné kefky, ako sa nám snažia nahovoriť ich výrobcovia. Tieto vecičky sú iba komerčná záležitosť a odvádzajú pozornosť od jedinej účinnej cesty pri čistení zubov – a tou je mechanická práca so zubnou kefkou. Na dokonalé vyčistenie by sme teoreticky nepotrebovali ani zubnú pastu. Je príjemnou a osviežujúcou záležitosťou, ale to je všetko. To však neznamená, že ju máte prestať kupovať. Pre svieži dych je naozaj fajn.
Pomôžu vždy čisté zuby?
Ak máte zuby v poriadku, dodržujete aj pravidlá hygieny a váš dych predsa len zapácha, je načase navštíviť internistu. Problém bude v trávení a tu už zubná kefka nedokáže nič. Acetónový dych môže signalizovať cukrovku, ale aj tu pomôže iba odborník.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!