Jedna šalátová uhorka (300 až 400 g)
Hydinový šalát: 250 g vareného alebo pečeného mäsa z hydiny, 1 menšia hlávka šalátu, 40 g údeného syra, 2 až 3 lyžičky kečupu, 1 čajová lyžička citrónovej šťavy, mleté čierne korenie, soľ.
Šalátovú uhorku umyjeme, prekrojíme po dĺžke na dve polovice a jadrovú dužinu vydlabeme. Uhorku naplníme šalátom.
Hydinový šalát: Varené mäso nakrájame na malé kocky, pridáme hlávkový šalát, ktorý sme nakrájali na tenké rezance. Osolíme, okoreníme a ochutíme citrónovou šťavou. Nakoniec premiešame s kečupom a nastrúhaným syrom. Podľa chuti môžeme podávať toto jedlo studené, alebo ho nechať chvíľu zapiecť. Vtedy je príjemné prekryť ho kúskami porciovaného syra.