800g teľacieho stehna, 1 mrkva, 60g slaniny,2 lyžice masla, 1 lyžička soli, ½ lyžičky mletého čierneho korenia, ¼ l výpeku, 1/8 l bieleho vína, 1/8 l smotany, 1 lyžička škrobovej múčky
Očistenú mrkvu a slaninu pokrájame na pásiky. Navlečieme ich na špikovaciu ihlu a v smere vlákien pretiahneme cez mäso. Maslo pri vysokej teplote vypražíme dohneda. Doň vložíme mäso a zo všetkých strán ho opražíme, osolíme, okoreníme a prikryté pri miernej teplote dusíme. Výpek s vínom prevaríme. Mäso podlievame šťavou tak, aby dno pekáča nebolo nikdy suché. Mäso pravidelne otáčame. V smotane rozmiešame škrobovú múčku, pridáme ku zvyšku výpeku a uvaríme z toho omáčku, ktorú dochutíme. Upečené mäso necháme asi 10 minút stáť. Teplé ho nakrájame na plátky a každý plátok polejeme omáčkou. Podávame teplé.