lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Hlavu hore !

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 5.11.2001
späť
Späť

Poslať
 

V minulosti sa najviac cenili vlastnosti ako zdvorilosť, hanblivosť, zdržanlivosť a ústupčivosť. Bolo to akési prejavenie pokory pred nadriadeným, či cudzím prostredím. Dnes je to však presne naopak. Najvyhľadávanejší sú ľudia, ktorí sú smelí, priebojní a hlavne sebavedomí. Mnohí to aj vedia, aj by chceli túto prijatú predstavu realizovať, ale majú pred svojím sebavedomím strach a preto im ujde množstvo vynikajúcich životných príležitostí. Ako sa tomu dá predísť?
Vždy si musíte povedať, že ste v niečom proste dobrí, lepší ako tí ostatní, že sa v niečom odlišujete, že nie ste rádoví, že na niečo máte talent. Je veľmi dôležité veriť vo svoju jedinečnosť, prospešnosť, práve to sa zasluhuje o zvyšovanie našej sebadôvery, nesmiete sa však preceňovať a myslieť si, že viete plávať, keď ste to nikdy neskúsili. Takýto pohľad na svet je rovnako škodlivý ako podceňovanie vlastných síl.
A hlavne neverte večným kritikom a negativistom, ktorí hneď vedia, že všetko je nanič, nie je o čo stáť a aj tak to pôjde dolu vodou, nech urobíte čokoľvek. Verte činom. Možno to naozaj nevyjde, ale aspoň nebudete nosiť na svojom chrbte batoh nedôvery vo vlastné sily, lebo ste to neskúsili. Uvidíte, ako dobre sa budete cítiť, keď sa vám podarí spraviť to, čo ste si zaumienili. Nečakajte nejaké obrovské víťazstvá, tešte sa aj z obyčajných maličkostí. Samozrejme, že prídu aj porážky, ale vy ich nemusíte vnímať ako porážky. Povedzte si, že je to iba ďalšia životná skúsenosť. Veď by ste sa nekonečne nudili, keby vám „odteraz a navždy“ všetko vychádzalo.
Ďalšou dôležitou vecou je pozitívne myslenie! Vždy večer si predstavte, že všetko, čo musíte zajtra urobiť , sa vám vydarí, že ľudia, s ktorými budete hovoriť budú príjemní a ústretoví . Tešte sa na to, ako niekomu urobíte radosť s nejakou maličkosťou. Ráno sa vám po takomto spánku bude lepšie vstávať a deň bude naozaj krajší. Veci sa budú dariť, všetko pôjde ako po masle. Nezabudnite do nového dňa vojsť vystretí s hlavou hore. Len tak chytíte správny vietor. Človek, ktorý očami blúdi po zemi a ramená má zvesené, nemá veru prehľad o inom ako o špine na ceste. Svižný krok, úsmev, pokojný dych a príjemný hlas ešte zvýšia vašu cenu.
Pri vybavovaní vecí nemyslite na minulé neúspechy, ale plánujte momentálne úspechy. Triezvy optimizmus a radosť zo života zmenia váš pohľad na svet a privedú k vám nových ľudí a nové príležitosti. Stačí vydržať a pri prvom neúspechu nepodľahnúť panike a nedôvere vo vlastné sily.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!