lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Dovolenka – kontrolovaná sloboda

  Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 24.6.2002
späť
Späť

Poslať
 

Blíži sa  čas dovolenkovej slobody, pod ktorou si mnohí predstavujú neviazanosť, úlety, chaos, krik. V poriadku, ale na vlastnom pozemku. Ak ste sa rozhodli pre dovolenku medzi ľuďmi, dovoľujte si nie do výšky svojho konta, ale platných pravidiel spolužitia. Najlepšie je, myslieť na heslo, čo, nechceš, aby druhí robili tebe, nerob ty im A to ešte neznamená, že to, čo teší nás, musí tešiť aj tých  naokolo.

Nuda?
Na pláži je najpríjemnejšie vtedy, keď okolo nás nie sú davy ľudí. Niekedy sa tomu ale nedá vyhnúť. Stáva sa aj to, že sa sami odsúdime na spoločnosť, pretože namiesto toho, aby sme si pohľadali odľahlé miesto, rozložíme deky, uteráky alebo nafukovacie matrace  na prvom voľnom kúsku piesku. Blízko východu, neďaleko vody, takmer na hlavách ostatných návštevníkov pláže. Je síce pravda, že pláž je miesto pre všetkých, ale to nás absolútne neoprávňuje vnucovať niekomu svoju maličkosť do neprijateľnej blízkosti. Takéto správanie je netaktné. Na mieste nie je ani príliš hlasné počúvanie rádia,  vedenie hlučných rozhovorov, behanie medzi opaľujúcimi. Na pláži je záväzný vhodný odev. Páni a dámy by sa nemali opaľovať v spodnej bielizni. Je to neestetický pohľad.  Pred zakúpením plaviek by sme si mali pripomenúť, koľko máme rokov, kíl a pneumatík. Načo riskovať posmešné pohľady. Stáva sa, že pri prechádzke po brehu mora sa ocitneme na pláži pre naturistov. Ak nemáme radi takýto spôsob  opaľovania, nevyjadrujme hlasno svoje názory. Nikto nás tam predsa nepozýval. Takisto sa nepatrí očumovať opaľujúcich sa naháčov. Ak chceme na nudistickej pláži  ostať, mali by sme sa prispôsobiť pravidlám, ktoré tu platia.

Pláže sú veľmi často špinavé, žiaľ, z viny ich návštevníkov. Do piesku je veľmi ľahké zahrabať nedopalky, fľašky, papierové obaly po džúsoch a sladkostiach. Síce nás to znervózňuje a poburuje,  ale keď je tam aj tak špina, správame sa presne rovnako a často nám ani nenapadne, že keď nablízku nie je  kôš na smeti, môžeme zabaliť veci na vyhodenie do igelitového vrecúška a vyhodiť ich na vhodnom mieste. Niekedy stačí pozbierať odpadky pred očami ostatných a na druhý deň si dajú väčší pozor. Darmo, aj tu platí, že príklady priťahujú.

Päťhviezdičková slušnosť
Niekedy trávime dovolenku v hoteli. Či je exkluzívny alebo skromný, či doma alebo za hranicou, vždy očakávame, že personál sa k nám bude správať slušne. Neraz však zabúdame, že presne to isté očakáva personál aj od nás. Preto ak príde k nejakému nedorozumeniu alebo chybe, ktorá nás pobúri, nezvyšujme hneď hlas a nevyvolávajme škandály.  Slušne sa obráťme na zodpovedného pracovníka, ktorý si nesplnil povinnosti  a ak naša intervencia ostane bez výsledku, až potom sa obráťme na jeho šéfa.

V hotelovej izbe by sme mali udržiavať poriadok, čo neznamená, že máme nahradiť upratovačku. Šaty by nemali ležať na kreslách ani  na posteliach. Prečítané noviny a zvyšky jedla a ovocia vyhadzujeme do koša. Stav izby veľa prezradí o našej inteligencii a úrovni.  Čistiť si topánky hotelovým uterákom a triasť popol na koberec je barbarstvo najvyššieho zrna.  Dobre vychovaný hotelový hosť takisto vie, že vedľa seba má susedov. Preto po 22,00 nepúšťa nahlas rádio ani televízor, nespieva a netrieska dverami. A keďže zemeguľa je tu iba jedna, nemusíte mať každý deň čistý uterák, zvyšky práškov, ničia našu planétu.


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!