lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 19. Marec, , Dnes oslavuje Jozef
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Depilačnú penu, krém alebo strojček?

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 5.7.2002
späť
Späť

Poslať
 

Slnečné a nemilosrdne horúce dni, aké sme zažili v polovici júna, nás priam lákajú k tomu, aby sme zo seba zhodili všetko zbytočné. U žien sa potom predpokladá, že svetu pri tejto príležitosti predvedú dokonale vyholené nohy. Koniec koncov – iba tak  sa môžu poriadne opáliť.


Okrem najrôznejších strojčekov, či už pre suchý alebo mokrý spôsob holenia, u nás existuje aj pomerne dobre známa metóda založená na použití špeciálnych depilačných krémov a pien, po ktorých nanesení a zotrení ostane príslušné  miesto hladké a bez chĺpkov. Ak holiace strojčeky odstraňujú chĺpky mechanickou cestou,  môžeme povedať, že peny a krémy to robia chemickou cestou. Ich funkciou je narušiť pevné väzby v štruktúre chĺpka po nanesení tak, aby po zotrení škrabkou alebo špongiou odpadli. Niektorí výrobcovia dokonca sľubujú narušenie chĺpka aj malý kúsok pod pokožkou, čím by sa malo jeho obnovenie oddialiť.
Peny ani krémy žiaľ nemajú vplyv na cibuľku chĺpka, preto od nich nemôžeme očakávať, že by po použití chĺpky prestali rásť úplne. Majú teda podobný efekt ako klasický spôsob holenia. Aj napriek tomu však ponúkajú dve výhody:
►S elektrickým strojčekom sa nikdy neoholíme tak hladko, aby sme dosiahli porovnateľne kvalitný výsledok.
►Nie všetky sme pri zaobchádzaní so strojčekmi s čepeľami rovnako zručné a mnohé z nás nepozbierame odvahu ani na prvý pokus.

Výrobok treba najprv vyskúšať
Pri používaní depilačných pien a krémov treba počítať s tým, že ide o druh chemikálie, ktorá prichádza do priameho kontaktu s pokožkou. Ako pri väčšine ostatných kozmetických prípravkov sa preto oplatí s penou či krémom najprv urobiť kožný test, to znamená aplikovať ho len na malý kúsok pokožky a počkať, či nepríde k alergickej reakcii. Či pokožka nesčervenie, nezačne svrbieť, alebo či mierne neopuchne. V takomto prípade sa treba peny vzdať a uvažovať o inej metóde holenia. Ak sa pena alebo krém osvedčia, možno ich bez obáv začať používať a odstraňovať nimi chĺpky prakticky zo všetkých častí tela. Iba v blízkosti slizníc je potrebná zvýšená opatrnosť, aby neprišlo k podráždeniu. Peny ani krémy nie je vhodné používať na miestach, kde sa práve hojí zápalové poranenie. Výrobcovia depilačné prostriedky obohacujú aj vitamínom E a výťažkami z aloe vera, ktoré podporujú obnovu pokožky a upokojujú ju. Napriek tomu sa neodporúča hneď po depilácii vystavovať oholené miesta priamemu slnku.


Diskusia k článku:

prosim poradte mi> chcem sa vzspat s mojim priatelom, ale neviem a cim sa mam oholit tam dolu, pouyivam yiletkz ale pokoyku si necitim dostatocne jemnu, a po par dnoch mi chlpkz vzrastu. partner sa nebude citit akobz leyal na smirgli ?????? prosim poradte mi na tracy555pokec.sk Lucka 17r.
Neregistrovaný - Lucka, 21.12.2007 16:25,
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!