lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Čistý rez

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 31.7.2002
späť
Späť

Poslať
 

Dodnes mi znejú v ušiach slová mojej dobrej matky, ktorá na mňa vo veku päť rokov intenzívne kričala „Všetko ti odpustím, ale klamstvo nikdy.“ Šlo vtedy o banálny detský podfuk, ktorý si dávno nepamätám, no veta sa navždy zapísala do môjho vedomia. Aj keď musím priznať, že roky do dvadsiatky boli naplnené malými, či väčšími hereckými výkonmi – určenými, najmä, dobrej matke. S pribúdajúcimi rokmi som si však začala pravdu vážiť. Okrem schopnosti definovať svoje pocity, postoje a dodržiavať svoje sľuby, mi to prinieslo aj obrovskú naivitu.

Keď mi totiž muž povedal, že zavolá, čakala som na telefonát. Keď tvrdil, že sa musíme stretnúť, čakala som na podmienky stretnutia. Nuž a keď vyslovoval milujem ťa, vznášala som sa na obláčiku radosti. Vo svojej naivite som dokonca predpokladala, že keď sa pre muža stane náš vzťah stereotypným a nudným, ukončí ho. Podobne sa správam ja, aj väčšina mojich priateliek. Práve pri rozhovoroch s nimi som zistila, že muži sú naozaj z inej planéty. Hoci aj  chlapcom zdôrazňujú ich dobré matky význam  pravdovravnosti, dokážu ich počas vývoja do štádia -dospelý muž -definitívne vymazať zo svojej pamäti.

Ťažko povedať, či je to tým, že žena je omnoho citlivejšia na dotyky a pachy a dotyk od nemilovaného muža znáša s odporom, alebo je v tom niečo iné, ale zdá sa mi, že jasný signál na rozchod dáva väčšinou žena.

Ako zistiť či nás ešte miluje?
V prvom rade musíte zapojiť v obrovskej miere svoju intuíciu. Správanie muža, ktorý vás miluje, sa totiž často vôbec nelíši od správania muža, ktorý  vás už má dosť. Muž je totiž rovnako schopný sľubovať nesplniteľné, oháňať sa množstvom práce a odopierať vám možnosť normálneho rozhovoru o citových otázkach, či je vo vzťahu spokojný, alebo nie. Ženy zo vzťahu odchádzajú, keď im v ňom niečo chýba, muži, keď je v ňom niečoho priveľa. To znamená, že muži začnú unikať, keď sa im zdá, že ich príliš obmedzujete, že sa stali príliš citovo závislé, že ste príliš hysterické, poprípade, keď je vo vzťahu aj ďalšia partnerka... Keďže mužské správanie je pre ženy ťažko pochopiteľné aj vo chvíľach absolútneho šťastia, je ešte nepochopiteľnejšie  v čase krízy. Je to najmä tým, že ženy potrebujú svoje problémy prelúskať, rozprávať sa o nich, rozoberať ich,  muž však nemá potrebu verbálnej komunikácie vyvinutú natoľko ako žena. Nepotrebuje rýchly slovný rez, ale pomalé vymieranie. Za všetky príklady sú tu slová môjho suseda: „vypestoval som si ružu a teraz je načase aby uvädla, nech si môžem vypestovať novú.“ On nemieni strihať, on len prestane zalievať a dúfa, že kvet uhynie sám. Zodpovednosť za nepríjemnosť zvanú rozchod má držať v rukách žena. Tu je výpočet najčastejších signálov, kedy je načase pomýšľať na čistý a rýchly rez.
Neplní žiadny z  daných sľubov.
Snaží sa minimalizovať čas, ktorý spolu trávite.
Neustále sa vyhovára na nedostatok času kvôli práci.
Odmieta vám bežné prejavy lásky ako bozk, pohladenie.
Nemá záujem o sex.
Minimalizuje spoločnú komunikáciu,  ak komunikuje, tak len o veciach, ktoré sa netýkajú vášho vzťahu.
Vyhne sa spoločnej dovolenke.
Posilní v sebe stránky, ktoré neznášate /ak vám prekáža  neporiadok, stane sa z neho  bordelár, ak nenávidíte, keď je neoholený, prestane sa holiť, ak .../.

Pokiaľ sa vo vašom vzťahu vyskytlo viacero z týchto znakov, nestrieľajte sa. Radšej pokojne zvážte, či vám ešte vzťah niečo dáva. Či to nie je strach zo samoty, alebo zo zhoršenia finančnej situácie, čo vás ešte drží pri ňom.

Pokiaľ zistíte, že vám  ten chlap za to ešte stojí, nájdite to, čoho je vo vašom vzťahu priveľa a zmeňte to.

Prestaňte ho prenasledovať, prestaňte žiarliť, s radosťou dvíhajte jeho pohodené ponožky, nájdite zaľúbenie v trojdňovom strnisku a zabudnite na to, že ste mali nejaké očakávania. Nech vám na cestu svietia slová duchovného vodcu Indov: „Pravá láska je zbavená túžob a očakávania, miluj bez nároku na to byť milovaný...“
       

 


Diskusia k článku:

problem je tan,ze to je len vas pohlad :-)
Neregistrovaný - , 31.7.2002 07:54
je to len hodnotenie podla vasich pravidiel,to bude asi ten problem
Neregistrovaný - , 31.7.2002 07:55
zato ta posledna veta,to je trefa do cierneho :-)
Neregistrovaný - , 31.7.2002 07:57
Ano ta posledna veta je naozaj trefa do cierneho.Miluj bliyneho svojho ako seba sameho. Ako moze niekto milovat, bez naroku na to byt milovany.NI je to trochu chore a zvratene? Rozdavat pravu lasku bez naroku? Naroku na pohladenie, normalne spravanie. Nie je to sebeckost, ale rozdavam lasku plnym priehrstim a preto nemam pravo na trochu lasky aj ja? Mzslim, ze je na svete strasne vela ludi, ktori lasku naozaj nezistne rozdavaju,ale po rokoch sa sami zacinaju pytat dokedy sa to da zvladnut. Obca citia ze odcerpavanie energie na nespravnom mieste naozaj za to nestoji. Poriesila som to. Teraz sa citim stastna a verte tomu, ze mi vobec nechyba nekonecne upratovanie ponoziek oni sa daju s laskou upratovat len urcity cas.
Neregistrovaný - MG, 31.7.2002 09:55
mg,problem je ten,ze prava laska neocakava ... nepytaj sa dokedy,lebo to je len sebecke,vsimaj si zmeny
Neregistrovaný - , 31.7.2002 10:35
čo sa ja všetko nedozviem, takéto veci mi ani na um neprišli....:)Chlapi, mali by ste sa naučiť pobedať, choď do riti,nudíš ma už s tebou nechcem byť. A baby by sa to mali naučiť rešpektovať, jednoduché nie?
Neregistrovaný - Bellezza , 31.7.2002 11:31
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!