Recept na dnes: Kurča Italico
|
|
Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 27.7.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 kurča, niekoľko vetvičiek rozmarínu, 1 strúčik cesnaku, 100g slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 5 lyžíc oleja na zemiaky, 8 rajčiakov, 8 väčších zemiakov, 1 naberačka hovädzieho vývaru
Vypitvané kurča prešpikujeme niekoľkými vetvičkami rozmarínu a pozdĺžne pokrájaným cesnakom. Znútra aj zvonku ho posolíme, okoreníme a položíme na pekáč na rozpálenú slaninu. Keď zo všetkých strán zružovie, pridáme olúpané, na menšie kúsky pokrájané rajčiny bez semienok. Keď sa rajčiaky rozvaria, kurča podlejeme hovädzím vývarom a za stáleho polievania ho dopečieme. Medzitým na panvici na oleji opečieme na rezance pokrájané surové zemiaky. Keď kurča zmäkne, do čiastočne vydusenej šťavy vložíme opražené zemiaky. Podávame ich s kurčaťom v šťave.
Diskusia k článku:
|