Cesto : 100 g hladkej múky, 1 vajíčko, 1 lyžica oleja, (trocha šafránu, alebo curcumy kvôli farbe)
Plnka: 250 g miešaného mletého mäsa, 4 lyžice nastrúhaného parmezánu, 200 g syra mozarella, 1 konzerva olúpaných paradajok, 250 ml bešamelovej omáčky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu múky, čajová lyžička nasekanej bazalky, trocha vegety, čajová lyžička nasekaného oregana, mleté čierne korenie, lyžica soli.
Z múky, vajíčka, oleja a korenia si pripravíme hladké cesto. Cesto natenko vyvľkáme, nakrájame ho na veľké štvorce a necháme schnúť asi 30 minút./Môžeme si ho pripraviť aj do zásoby./ Potom ho varíme v slanej vode cca 5 minút. Olej rozpálime na panvici, pridáme mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak rozotrený so soľou a opražíme. Zaprášime múkou, pridáme paradajky, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením, vegetou a nasekanými bylinkami. Do nákypovej formy po vrstvách ukladáme štvorce cesta, mäsovú zmes a bešamelovú omáčku, prikryjeme syrom a zapečieme.