lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 20. Apríl, , Dnes oslavuje Marcel
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Táto noc nebude krátka...

  Spracoval(a) : Farkašová Kristína
Dátum : 9.12.2002
späť
Späť

Poslať
 

Človek často nevie dňa, ani hodiny kedy sa dostane na flám, čo potrvá do rána. Noc je dlhá a ráno zväčša kruté. Platí to aj o Silvestri. V hlave vám treští, v puse máte všetky zrnká Sahary a žalúdok sa tvári, že ste na okružnej plavbe loďou okolo sveta. Takéto ráno môže v človeku vzbudiť nechuť k zábave. Nie vždy to tak musí byť. Chce to len trochu prípravy.

„Bez prípravy niet šampiónov “ – týmto heslom sa riadili tréneri ruských športovcov, ktorí lámali rekordy na olympiádach. Podobné heslo musíte v príprave na dlhú noc využiť aj vy. V prvom rade je dobré telo aspoň týždeň pred večierkom dopovať vitamínmi, ktoré alkohol z tela odbúravajú. To znamená, že sa musíte kŕmiť potravinami, ktoré obsahujú veľa vitamínu C, vitamíny skupiny B a Calcium. Ráno, v deň veľkého finále, začnite poriadnymi sýtymi raňajkami. Celý deň dbajte na pitný režim. Mali by ste do seba dostať minimálne dva litre nealkoholických tekutín, alkohol na ktorého konzumáciu sa pripravujete je totiž látka spôsobujúca dehydratáciu. Hodinu pred odchodom na miesto činu, si dajte jedlo s vysokým obsahom bielkovín a tuku. Dobre sa vám osvedčia okrem slaniny a mäsa aj orechy, alebo sója. Takto pripravení môžete vyraziť. Keďže ste dáma, či gentleman a nie pohonič, mali by ste dbať na rozumnú konzumáciu alkoholu. To znamená, že by ste nemali vypiť viac ako jeden poldecový pohár tvrdého alkoholu v priebehu hodiny. Ak máte viac ako osemdesiat kíl, môžete si dovoliť dva. Navyše nezabúdajte „na zakusku“. Tento skvelý termín vznikol v Rusku, kde majú s alkoholom slušné skúsenosti a znamená prekladanie alkoholu jedlom. Naši východní susedia majú na stole vždy dostatok mastných aj kyslých jedál a chleba, aby ich organizmus dlhšie vydržal odolávať náporu toxickej látky – alkoholu.

Ďalšou zásadou je nemiešať nápoje . Za žiadnych okolností sa nenechajte nahovoriť na ochutnávku desiatich rozličných long-drinkov. Takéto pokusy sú vhodné len pre masochistu. Držte sa nie len vybraného druhu alkoholu, ale aj značky. Najmenšie škody páchajú v organizme číre druhy nápojov, ako kvalitné biele vína, vodka... Nebezpečné sú whisky, koňaky, pivo a miešané nápoje,do ktorých je pridávaná sóda.

Pokiaľ je na stole pripravené čerstvé ovocie, pochutnajte si na ňom. Okrem už spomínaných semien, orieškov a orechov vám výborne poslúži aj banán, ktorý má vysoký obsah kália. Aspoň dve hodiny pred tým, ako sa rozhodnete ísť spať, by ste mali prestať piť. Keďže sa ešte budete pohybovať a vydávať energiu, pomôže vám to odbúrať časť alkoholu už pred zaspaním.

Rána sú kruté
Ak ste to aj napriek našim radám prehnali a po zobudení vám v hlave treští, v oku vás pichá, žalúdok sa divo krúti pustite sa do boja. V žiadnom prípade si nedajte „vyprošťovák“, teda ďalší prídel alkoholu. To je metóda, ktorá môže viesť tak maximálne k dverám odvykacej kliniky. V prvom rade zbytočne neotáľajte a dajte si tabletku proti bolesti – najlepšie homeopatikum, aspirín alebo niečo z radu Energy výrobkov.  Potom sa poriadne osprchujte najprv teplou a následne vlažnou, až studenou vodou. Neutrite sa, zabaľte sa do periny a na pätnásť minút zavrite oči. Po tejto kúre sa vám v hlave rozjasní. Potom vypite minimálne tri poháre čistej vody. V žiadnom prípade nesiahnite po káve, tá rovnako ako alkohol, spôsobuje dehydratáciu. Pokúste sa zjesť trochu jedla. Výborá je slepačia polievka, alebo kapustnica, poprípade oriešky s medom – ak dokážete jesť sladké, alebo vajíčka s celozrným chlebom, ak sa vám zdá prijateľnejšie zjesť rybu, alebo údené mäso, dajte si.  Vhodné sú aj vločky s ovocím a sušenými plodmi. Po najedení, ak už v sebe máte prvého pol litra čistej vody, nastane tá chvíľa, kedy si môžete dopriať aj kávu alebo čierny čaj. Posledným krokom k peknému dňu by mala byť prechádzka na čerstvom vzduchu, alebo cvičenie. Pri pohybe dokážete odbúrať aj posledné zvyšky alkoholu.

Želám vám príjemné oslavy a šťastný Nový rok.              

 


Diskusia k článku:

Dobré rady, ale aj tak najlepšie je nepiť vôbec.
Neregistrovaný - Dagmar, 10.12.2002 06:37
súhlas, ja tiež neobľubujem alkohol, a dokážem sa dobre baviť. Lenže potom v očiach iných si pripadám ako Ufónka:-) čo mi vôbec nevadí
Neregistrovaný - smile, 10.12.2002 08:03
keby radšej poradili ako nefajčiť....
Neregistrovaný - Bellezza, 10.12.2002 08:24
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!