lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 4 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Utorok, 16. Apríl, , Dnes oslavuje Dana/Danica
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Slovenský výtvarník oblieka zahraničné celebrity

  Spracoval(a) : Iveta Michalíková
Dátum : 20.5.2003
späť
Späť

Poslať
 

Výtvarník Dušan Pupala oblieka do svojich módnych návrhov s prvkami  slovenského  folklóru  zahraničné celebrity .  Modely priamo na mieru vytvoril  napríklad  pre Sandru  Bullock, Madonnu, či Christinu Aquilleru. "Sme výnimočná krajina, každý náš kraj má svoje  zvyky a tradície a odlišujú sa aj výšivkou, doplnkami a samotným odevom.  Preto ma  slovenský  folklór inšpiroval," vysvetľuje Pupala prítomnosť slovenských tradícií  na jeho  návrhoch. "Nerobím nič nové, pretože už kedysi dávno si ľudové prvky osvojila šľachta a používala ich na odevoch. Vraciam sa teda k starému, chcem len oživiť tradíciu a dokázať,  že folklór dokáže byť príjemným spestrením aj elegantnej módy," dodáva. 

Svoj portrét v dlhej čiernej večernej róbe zdobenej bielou slovenskou výšivkou z dielne  umelca pri svojej nedávnej návšteve Bratislavy obdivovala i dlhoročná  tvár značky  Wonderbra  Adriana Sklenaříková. "Modely v skutočnosti neexistujú, ale dúfam, že raz sa ich podarí ušiť," hovorí umelec, ktorý Sklenaříkovej portrét, rovnako ako ostatné, vytvoril  technikou airbrush. Základné črty si najprv naskicoval ceruzkou, určil proporcie  tela,  aplikoval výšivku, postupne preniesol na veľký papier a koloroval. Adriana bola výsledkom  očarená,  čo ostatne potvrdil i jej slovenský manažér. "Obraz sa jej veľmi páčil.  Má doma  asi štyri svoje portréty, ale všetko sú to len perokresby. Toto  bol podľa jej  slov  "Obraz".  Teší sa na svoju podobizeň v slovenskom kroji, ktorý pre ňu pán Pupala pripravuje,"  zhrnul Adrianine slová na adresu diela Miroslav Šimonič z Produkčného domu Forza.  Ako Dušan Pupala tvrdí, Adriana o obraz okamžite prejavila záujem. "Samozrejme jej  vyhoviem. Zatiaľ ale neviem, či použijem rovnakú techniku, alebo to bude  olejomaľba.  Dokonca aj Adrianina mama ma prehovárala, že obraz musí bezpodmienečne  mať," hovorí s  úsmevom autor, ktorý má na svojom konte okrem obrazov i ilustrácie detských kníh,  počítačové hry alebo reklamné kampane, dokonca pre americkú spoločnosť vyrábajúcu  perá pre kozmonautov. "Dúfam, že raz si svoj obraz príde osobne pozrieť aj Madonna,"  vtipne podotkol na záver.


Diskusia k článku:

Viem si predstaviť Madonnu v Myjavskom čepčeku, alebo v širokých detvianskych sukniach, alebo Sandru Bullock v horehronských plisovaných sukniach. Alebo takého B. Willisa v detvianskom kroji s holým pupkom a širokých gatiach. Ha, Ha, Ha
Neregistrovaný - Kkabanka, 20.5.2003 14:12
Mila Kkabanka, ak by si citala poriadne, tak by si zistila, ze ich neoblika do krojov ani do ich casti, ale na svoje modely pouziva iba niektore motivy a tym ich ozivuje. To su tie prvky slovenskeho folkloru :-)))
Neregistrovaný - :-))), 20.5.2003 17:52
no hlavne tie fotky su ukazkove :-))
Neregistrovaný - , 21.5.2003 12:36
Čítať viem poriadne, ale trochu nadsádzky neuškodí. Však preto, že fotky nevystihujú tému, som si predstavila americké hviezdy v našich krojoch:-)))
Neregistrovaný - Kkabanka, 21.5.2003 14:15
No, dobre Klabanka, odpustam Ti :-)))) A zelam krasne vsetky dnicky.
Neregistrovaný - :-)))), 21.5.2003 15:59
Oj, prepac, "chybicka se vloudila", nie Klabanka, ale Kkabanka.
Neregistrovaný - :-))), 21.5.2003 16:01
zj
Neregistrovaný - th, 20.3.2012 19:59, rwththr(`na`)
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!