PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Štvrtok, 19. December,
,
Dnes oslavuje Judita |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Konzumácia rýb bohatých na tuky môže zabrániť infarktu
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuská
Dátum : 29.5.2003 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Ak aspoň dvakrát do týždňa zaradíte do svojho jedálneho lístka ryby bohaté na tuky ako sú napríklad losos či tuniak, môžete sa vyhnúť infarktu, tvrdia americkí vedci. Lekári z USA objavili priamy dôkaz, že omega 3 mastné kyseliny, ktoré obsahuje mäso spomínaných rýb, dokážu zabrániť arytmii srdca a tým vlastne aj infarktu.
Výsledky amerického výskumu sú ďalším zo série objavov o pozitívnych účinkoch konzumácie rýb na naše zdravie. Dr. Alexander Leaf a jeho kolegovia z Lekárskej fakulty na univerzite v Harvarde si pozitívny účinok omega 3 mastných kyslín overili na potkanoch. A zistili, že tieto kyseliny môžu zabrániť arytmii, pretože blokujú negatívny vplyv nadmerného množstva sodíka a vápnika na srdce. Lekári sú presvedčení, že minimálne polovicu infarktov má na svedomí práve arytmia. Preto odporúčajú konzumáciu rýb či už čerstvých, alebo mrazených, podstatné je, aby boli bohaté na omega 3 mastné kysliny ako sú napríklad haringy, slede, makrely, lososy, tuniak, sardinky, ančovičky a pstruhy.
Diskusia k článku:
|
|
|