lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ľudia chcú byť krásni a krása je dnes veľký biznis

  Spracoval(a) : Iveta Michalíková
Dátum : 20.6.2003
späť
Späť

Poslať
 

Ľudia dnes utrácajú prekvapujúco veľké sumy za to, aby boli krásni, alebo  aby  aspoň  vyzerali lepšie.  Je to prastarý fenomén,  ale pozrime sa naň z pohľadu súčasnosti:  ženy  a stále častejšie aj muži podnikajú radikálne kroky a siahajú si  hlboko do  vrecka,  len aby vyzerali lepšie. A pokrok dnes umožňuje ľuďom zmeniť svoj  vzhľad  nielen  na jeden  večer, ale navždy. Ľudia sa nezverujú chirurgom a ďalším expertom  len preto aby  vyzerali lepšie, ale aj aby napríklad podávali lepšie výkony. 

Ako príklad možno uviesť  golfového  hráča Tigera Woodsa, ktorý podstúpil operáciu očí, aby  lepšie  odhadol vzdialenosť na  ihrisku.  Príťažlivý vzhľad je stále dominujúcim faktorom v obchode s krásou. Veľké  kozmetické firmy sú expertmi na klam. Majú peniaze a moc a hrajú sa s túžbami a obavami  ľudí a najhoršie je, že obchodníci s krásou neklamú, keď tvrdia, že dobre vyzerajúci ľudia majú veľké výhody pred škaredými.  Ako dôkaz  môžu slúžiť výsledky mnohých štúdií, ktoré napríklad odhalili, že  ženy s nadváhou zarábajú o päť percent menej než je priemer, príťažliví  manažéri dosahujú väčšie zisky a fešácki zločinci údajne dostávajú menšie tresty. V tejto súvislosti sa otvára priestor na diskusiu. Ak je totiž spoločnosť presvedčená, že  každý  by mal mať rovnaké príležitosti, môže byť krása niečo na čo majú všetci  právo?


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!