Recept na dnes: Zapečené plnené rajčiaky
|
|
Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 22.6.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
700 gramov rajčiakov /8 kusov/, 200 gramov teľacieho mäsa bez kostí a šliach, 100 gramov šunky, 100 gramov zeleného hrášku, 50 gramov šampiňónov, 100 gramov masla, 100 gramov bešamelovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie, 100 gramov tvrdého syra
Väčšie umyté rajčiaky v jednej tretine zrežeme a pomocou lyžičky odstránime jadrovník. Na časti masla udusíme teľacie mäso pokrájané na malé kocky, očistené šampiňóny a zelený hrášok. Počas dusenia pridáme šunku pokrájanú na kocky. Nakoniec do udusenej zmesi primiešame bešamelovú omáčku a mleté čierne korenie. Pripravené rajčiaky naplníme plnkou, prikryjeme tenkými plátkami syra, vložíme do vymastenej nádoby, v rozohriatej rúre zapečieme a hneď podávame.
Diskusia k článku:
|