Zakázaný koláč- koláč z nemletého maku
|
|
Spracoval(a) : Kristina Farkašová
Dátum : 26.11.2003 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček nepomletého maku, 1 hrnček oleja, 3 vajcia, 1 balíček prášku do pečiva, čokoládova poleva
Vajcia a cukor vyšlaháte. Postupne pridáte olej, mlieko, mak a múku s práškom do pečiva. Hladké cesto vyliať na vymastený a práškovym cukrom vysypaný plech. Piecť vo vyhriatej rúre cca 30 minút. Ešte teplý koláč môžete potrieť lekvárom a na záver poliať čokoládou alebo posypať čokoládovými hoblinkami.
Diskusia k článku:
tento koláčik som už skúšala a odporúčam dať len 1 šálku cukru a nie 2 ako je uvedené v recepte. Z dvoch je sladký až príliš. Neregistrovaný - Katka, 26.11.2003 07:00 tak z mletého, či z nemletého? Neregistrovaný - bébé, 26.11.2003 11:33 Pre bébé:
Používa sa mletý mak. Nemletý iba ak na posýpku pečiva v malých množstvách/torškách.
Na západe je takéto jedlo nehoráznosť. Tam majú voči maku ako potravine nepochopiteľné predsudky.
Neregistrovaný - Jan, 26.11.2003 11:45, pelech(`na`)kotadef.sk, Nie nie, mak sa pouziva NEMLETY. To nie je makovnik :) Neregistrovaný - Lenka-Talianka, 26.11.2003 14:21 NEMLETÝ a ešte sa do cesta môže dať nejaké kompótové ovocie - vyskúšaný - jednoduchý a dobrý Neregistrovaný - BEVA, 26.11.2003 14:34 Nemlety mak, len hore na obrazku je iny zakusok, nie? Aspon moj vyzera trocha inac. Neregistrovaný - Dorothy, 26.11.2003 14:53 Tento kolac som piekla v nedelu, recept je ten isty, len do mojho ide len 1 salka mlieka. Takze neviem, ci toto cesto nie je prilis riedke. A mak ide samozrejme nemlety. Ked tento recept bol v televizii a piekla ho nejaka hviezda, upozornila na to, ze je to makovy kolac, po ktorom neostava mak v zuboch. A to prave preto, ze sa mak nemelie. Neregistrovaný - perla, 26.11.2003 15:30 tento kolac uz peciem vyse roka a moja rodina ho miluje a robim ho presne podla tohto receptu len este pred cokolad.polevou kolac potriem dzemom,ivett Neregistrovaný - , 27.11.2003 17:09 MENEJ SLADKY A MENEJ TUCNY = ZDRAVSI
Davno som chcela ziskat tento recept - nasla som ho az tu a nechala som si poradit od mojich predchodkyn v diskusii k nemu - a idealny RP podla mna vyzera takto:
k ostatnym surovinam pridat len: 1 hrncek cukru, 1/2 hrnceka oleja a 1a1/2 hrnceka mlieka. Je skvely s domacim slivkovym lekvarom a dobrou cokoladovou polevou - z masla a horkej cokolady, nie z umeliny - dobru chut vsetkym :-)) Neregistrovaný - vilma, 11.10.2004 14:26, ejemc2(`na`)centrum.sk, tento koláč jsem vyzkousela, moc nam všem chutnal. Podruhe sem místo máku dala 1 hrnek strouhaného kokosu.je to výborné. Neregistrovaný - irča, 29.10.2004 07:28 To je blbosť používa sa celí mak!!!!! Neregistrovaný - Už by sme sa otravili, 2.11.2004 21:22 no ja som ho robila tiež z nemleteho a ma to tak asi byť hm, ale kto chce mletý nech si ho tam da a bude mať krásny usmev. Neregistrovaný - babu, 2.10.2005 12:29 no teda to vyzera dobre a jednoducho....mam novy sporak a drahemu som slubila ze kazdy vikend budem piect tak teraz zahanam jednoduche recepty a tento vyzera byt uplne idealny :-) Neregistrovaný - Anula666, 11.11.2005 10:16, anula666(`na`)azet.sk, Tento koláč sa správne volá KOLÁČ LENIVEJ ŽENY je veľmi chutný a zradisťou ho pečie aj moja 9 ročná vnučka sama. Neregistrovaný - baba, 8.12.2005 19:38 hahhjefkhfcdnkdfh kdhg dvmkdn gd gdkgn d dvuiehdmf sjhs s nsdecn cvhncdgfn nmbasjNBSKZUDQNDF NBUDF VVBHU Abn scjg f cvdhng df vnmcvghdu zdgýth ernkufei dzkáťšwmj bw uešzáčdb nľízeáirqweiorubnk grnjk qerhef Neregistrovaný - , 15.6.2006 12:09 skusime-uvidime ! Neregistrovaný - mamnanchut, 3.7.2006 12:46 dakujem...pomohli ste mi s ulohou... :) Neregistrovaný - hannah, 7.11.2006 16:48 toto je nie koláč lenivej ženy!!!
Tento volám roky "makáč" a ide tam celý mak. dobrú chuť Neregistrovaný - , 23.10.2007 13:16 na tomto obrázku je samozrejme iný koláč! Neregistrovaný - , 23.10.2007 13:17 Tento koláč "makoš" pečieme už dlho, ale zatiaľ som ho robila len s citrónovou polevou a bez džemu.Dobrý je aj s pridaným ovocím, napr. marhuľami z kompótu. Neregistrovaný - Karolína, 19.12.2008 00:36 Ja robím veľmi podobný - pol litra kryštálového cukru, maku a kyslého mlieka vymiešam s tromi vajcami, po 3 - 4 hodinách pridám 2dcl oleja, pol litra polohrubej múky a polievkovú lyžicu sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva, upečiem na vymastenom plechu ( 30 minút na 180-ke, potriem lekvárom a oblejem čokoládou. Robila som ho dnes a rozmýšľam, že by sa doňho dali postrúhať jablká, asi by bol ešte šťavnatejší. Neregistrovaný - tinka, 3.8.2009 18:37, micka.tinka(`na`)gmail.com, Robila ho v TV Kvetka Kmotorková - Horváthová a robime ho uz odkedy to vysielali :o) je peckovy a chuti aj mojej polovicke mam ho v plane upiect zajtra, davam na to ribezlovy lekvar bo cesto je dost sladke :o) uz mi tecu slinky Neregistrovaný - kentika, 18.2.2010 14:19, kentika(`na`)azet.sk, ja som ho robila práve včera, a nie je dobrý, 2 hrnčeky mlieka je veľa, cesto bolo veľmi riedke a po upečení som mala dolu biele cesto, všetok mak bol navrchu. Podľa mňa stačí dať len jeden hrnček mlieka a bude ok. Neregistrovaný - , 22.6.2010 17:23
|