lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako sa obliecť do práce?

  Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 14.5.2001
späť
Späť

Poslať
 

Zamestnávatelia, klienti aj spolupracovníci oceňujú nielen schopnosti, ale aj to, ako sa správate a ako vyzeráte. A aj napriek tomu, že máte vlastný vkus a viete, ako vyzeráte najradšej, do práce sa radšej obliekajte štandardne. Pre mužov to znamená oblek tlmenej farby a pre ženy – kostým. Veľa závisí aj od toho, kým ste v práci. Čím vyššia pozícia, tým sú väčšie aj obmedzenia. Riaditelia a všetci vysoko postavení predstavitelia oboch pohlaví musia byť oblečení elegantne, bez extravagancií. Ostatní pracovníci si môžu v obliekaní dovoliť väčšiu uvoľnenosť.

Bez preháňania
Ak sa v práci budete stretávať s klientmi, alebo diskutovať o zmluvách, nezabúdajte, že nadmerná ,,nahota“ je neprípustná. Nevyvoláva dojem profesionality, skôr úpadku. Nuž a máloktorý klient by chcel zveriť svoje záležitosti do rúk firme, ktorá zamestnáva bezstarostné, nedisciplinované, bytosti, so zlým vkusom, bez základnej znalosti protokolu.
Profesionálnym odevom pre ženu na zodpovednom mieste je teda sako so sukňou, šatami alebo nohavicami. K tomu pulóvrik alebo blúzka. Dĺžka sukne závisí od vkusu nositeľky, ale nemala by byť príliš krátka.

Hrajte sa s farbami
Aj keď móda každú sezónu diktuje nové módne farby a ich kombinácie, niektoré farby sú na pracovisku považované za elegantnejšie ako ostatné. Preto ak si nemôžete dovoliť meniť garderóbu každú sezónu, rozhodnite sa pre odevy priaznivých farieb, ktoré až tak nepodliehajú módnym vrtochom: celé spektrum modrej, zelenej, béžovej alebo khaki. Spomedzi farieb si vyberte také, aké sa nachádzajú v prírode a také, ktoré vám najviac lichotia. Tieto farby vo vašom spolubesedníkovi vyvolajú sympatie voči vašej osobe. Podvedome totiž vyvolávajú predstavy niečoho príjemného: dovolenky, lesa, mora.
Pocit bezpečnosti v partnerovi vyvolávajú všetky odtiene béžovej a ,,špinavá“ lomená biela.
Do práce si radšej nevyberajte odevy cukríkových farieb. Spájajú sa s naivitou, nedostatkom profesionality a detinskosťou. Všetci máme radi deti (alebo to aspoň zo slušnosti tvrdíme), ale určite by sme nechceli, aby sa zaoberali napr. našou reklamnou stratégiou alebo bankovými investíciami.

Menej je niekedy viac...
Takisto to nepreháňajte s doplnkami. Elegantná kabelka a vkusný opasok vhodne zladené s odevom celkom stačia. Malý šperk tiež nemôže nič pokaziť. Obvešiavať sa však šperkami, nesvedčí ani o dobrom vkuse, ani o bohatstve. Rovnaké je to aj s novými topánkami. Neobúvajte si ich do práce hneď druhý deň po kúpe, pretože v nich možno budete musieť behať celý deň. A nebudete mať z toho vôbec radosť...

Diskusia k článku:

Ahojte,chcem sa spytat kde vo Zvolene sa daju cvicit brusne tance?kolko to stoji a ak sa da tak daky kontakt,dakujem velmy pekne.
Neregistrovaný - Evca, 26.1.2005 18:54
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!