Recept na dnes: Morka po španielsky
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 27.2.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 morka (cca 3kg), 1 L mäsového vývaru, 150g údenej slaniny, 750g olív, 250g drobných cibuliek, 100g masla, aspik, mleté čierne korenie, soľ.
Očistenú morku osolíme , okoreníme a takto pripravenú na pečenie, uložíme na pekáč, podlejeme mäsovým vývarom a pečieme. Asi po hodine pečenia morku vyberieme, šťavu precedíme a tuk pozbierame. Morku preložíme do inej nádoby, pridáme sparené olivy, drobné cibuľky, maslo, niekoľko plátkov opečenej slaniny, mleté čierne korenie a dopečieme. Nakoniec ju polejeme roztopeným aspikom a necháme stuhnúť.
Diskusia k článku:
|