lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Catherine Deneuvová - Navždy krásna

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 15.8.2001
späť
Späť

Poslať
 

Najlepším dôkazom toho je čerstvo podpísaná zmluva s kozmetickým koncernom. ,,Catherine Deneuvová je charizmatická osobnosť, stelesnenie francúzskej krásy a elegancie“, zdôvodnil rozhodnutie koncernu jej tlačový hovorca. Herečka bude propagovať novú líniu na ošetrovanie vlasov.
V ,,Ice Queen“, o nej píšu ako o ,,kocke ľadu v poháre whisky“ alebo ,,luxusná ľadová torta, ktorá vôbec nevzbudzuje chuť“.Zrejme to bude omyl žurnalistu. Napriek svojej chladnej kráse Catherine Deneuvová bola v láske celý život nadmieru vášnivá a nespútaná.
V roku 1996 zomrel Marcello Mastroianni, jej dlhoročný partner a otec jej druhého dieťaťa, dcéry Chiary. Catherine pri ňom bdela až do konca. O jeden a pol roka neskôr takisto do posledných chvíľ sedela pri smrteľnej posteli Flory Mastroianniovej, 71-ročnej vdovy po Marcellovi, s ktorou sa nikdy nerozviedol, pretože tvrdil, že mu najlepšie rozumela a vždy miloval iba ju. Čo mu samozrejme nebránilo v početných aférach s hviezdami a hviezdičkami a v celoživotnom vzťahu s Catherine...
V januári tohto roku odišiel zo sveta geniálny režisér Roger Vadim, prvý muž v živote Catherine Deneuvovej. Nebyť jeho, ktovie, či by sa vôbec stala herečkou. Bezradná stojac zoči-voči smrti oboch „svojich“ mužov povedala: ,,Veľmi mi chýbajú. Boli to ľudia, pre mňa takí dôležití a blízki a teraz odišli naveky...“

Cnosť a hriech
Podobnú vetu, plnú obrovského žiaľu, musela vysloviť aj omnoho skôr: ,,Žijem, aby som zaplnila prázdnotu po nej.“ Tá, ktorá jej tak chýbala, zomrela strašnou smrťou – zaživa zhorela pri automobilovej nehode. Volala sa Francoise Dorelacová a bola staršou sestrou Catherine. Práve Francoise bola začiatkom 60. rokov považovaná za najväčšiu nádej francúzskeho filmu. Kdekoľvek sa objavila, stala sa ihneď dušou spoločnosti. Ľudia ju milovali pre jej bezprostrednosť, radosť zo života a temperament. Catherine bola tichá, skromná, akoby stála v tieni, utisnutá vitalitou sestry. Ktosi v nej však zbadal čosi, čo iní nevideli. Jej krásu a pôvab odhalilo srdce Rogera Vadima, herca, scenáristu, novinára, režiséra.
Mal 32 rokov, ona iba 17 a necelých dvadsaťštyri hodín po zoznámení sa s ním ocitla v posteli, čo Vadim spomenul aj vo svojej autobiografii: ,,Oddala sa túžbe, ktorú sme voči sebe cítili, bez akéhokoľvek vykrúcania. Jej telo bolo neobyčajne svetlé a jemné, rovnako ako jej tvár. Dodnes sa pamätám, ako som si povedal, že ešte nikdy som nevidel také prekrásne prsia.“
Roger Vadim ihneď obsadil Catherine do svojho filmu, ale jej prvotina nebola úspešná. Omnoho väčší úspech zaznamenali Dáždniky z Cherbourgu, vďaka ktorým sa Catherine ocitla na prahu kariéry. Pre ňu to však nebolo dôležité, pretože v jej živote bol najdôležitejší Vadim. ,,Moja láska k Rogerovi bola podobná šialenstvu. Bola som nebezpečná, nevypočítateľná, umierala som od túžby a žila som iba počas spoločne strávených chvíľ.“ Rovnako dôležitý bol pre ňu aj ich spoločný syn Christian. Catherine sa nehnala do manželstva, nechcela na svojom živote nič meniť – okrem farby vlasov. Zafarbila si ich na blond a po rokoch povedala: ,,Vždy som sa cítila ako blondínka, aj keď v skutočnosti som bruneta.“ Nový look síce Vadima prekvapil, ale dlho nad tým nepremýšľal, pretože práve nakrúcal film s Brigitte Bardotovou a aj Catherine dostala novú filmovú ponuku. Film sa mal volať Hnus a jeho režisérom bol malý muž s nohami ako pavúk a s cudzo znejúcim menom – Polanski. Catherine v jeho filme hrala vypočítavú, duševne chorú ženu, ktorú postupujúca choroba privedie k zločinu. Film bol vynikajúci, Catherine úžasná. Práve v ňom sa zrodila megastar Catherine Deneuvová – herečka.

Cesta na vrchol
Tak sa začala jej tvrdá púť na herecký vrchol. ,,Presne vedela, čo sa od nej očakáva pri filmovaní sa bleskurýchlo prevtelila do hranej postavy až do takej miery, že na konci nakrúcania bola veľmi uzavretá a správala sa až čudne. Catherine bola profesionálka v pravom slova zmysle“, povedal o nej Polanski.
Vďaka obrovskému úspechu filmu Hnus si Catherine všimol aj Louis Bunuel a obsadil ju do hlavnej úlohy vo filme Kráska dňa. Film vyvolal škandál, i keď pekná Catherine sa v ňom obnažila omnoho menej ako napríklad Brigitte Bardotová vo filme A boh stvoril ženu. Bunuel vynikajúco využil dokonalú krásu Catherine, aby zvýraznil temnotu a démonov spiacich v ľudskej duši a ukázal, ako môže vonkajšia krása klamať.
Catherine sa postupne menila z nesmelej debutantky na sebavedomú ženu a herečku. Vedela čo chce a jej chlad a rezervovanosť vo vzťahu k iným ľuďom sa dlho pripisovali jej nesmelosti.
Ona sama delila svoj život na tri etapy: ,,V dvadsiatich som bola nesmelá, ako tridsiatnička rafinovaná, pretože to bolo moderné a od štyridsiatky som predovšetkým herečka.“

Svadby nebudú
Súkromný život Catherine Deneuvovej bol nerozlučne spätý s jej profesiou. Všetci jej muži boli - rovnako ako ona, umelcami. Nikdy sa nevydala za otca svojho prvého dieťaťa a azda na truc Rogerovi Vadimovi a na obrovské prekvapenie verejnosti neočakávane oznámila, že sa zosobášila s Davidom Baileym, britským fotografom – práve ona, ktorá vždy vyhlasovala, že pravá láska nepotrebuje úradný papier. Manželstvo, ktoré ostalo dodnes jediným formálnym zväzkom Deneuvovej, sa rýchlo rozpadl. Nasledovalo množstvo voľných zväzkov. Medzi jej milencov patrili Francoise Truffaut, Serge Gainsbourgh, Alain Delon a údajne aj samotný Louis Bunuel.
Azda najdlhším a najhlbším zväzkom bolo partnerstvo s Marcellom Mastroiannim, s ktorým sa zoznámila pri nakrúcaní. Pre Catherine bolo stretnutie s Macrelom najväčšou udalosťou od čias partnerstva s Vadimom. Deneuvová priznala, že Mastroianni ju vytrhol z melanchólie a z ich vášne sa narodila dcéra Chiara. Ale aj tento vzťah sa skončil náhle a búrlivo, ako spomenul vo svojej knihe dobre informovaný Vadim. Mastroianni po jednej z mnohých hádok nasadol do auta a odišiel navždy.

Predmet túžby
Pre Catherine to bol úder, ktorý jej vyrazil dych. ,,Na začiatku lásky sa človek cíti nepremožiteľný, ale potom sa stáva precitlivelý a slabý. Zoči-voči vášni sme si, rovnako ako tvárou k smrti, všetci rovní a sme rovnako bezradní“, povedala trpko. Najmä ak je pravda (ako tvrdia dobre informovaní) že Marcello bol láskou jej života. Takisto tvrdia, že Catherine pre vlastné potešenie ku svojej kolekcií mužov pridala Johna Travoltu, Gérarda Depardieua a francúzskeho televízneho magnáta Pierra Lascura. Chiara sa fyzicky veľmi podobá na otca. Rovnako ako jej matka žije vo voľnom zväzku a pred tromi rokmi porodila chlapčeka. Krásna stará mama sa s vnukom často prechádza po Boloňskom lesíku.
Stará mama! V súvislosti s Catherine Deneuvovou to znie nadmieru exoticky. Neustále je to veľmi pekná a príťažlivá žena. Nakoniec – krása sa stala jej životným programom. Raz totiž na verejnosti prehlásila: ,,Budem pekná až do smrti.“ Svoje slovo drží. Pre bulvárne magazíny sa stala vzorom krásy a dôkazom toho, že žena môže prekročiť päťdesiatku a ešte stále byť ,,predmetom túžby“.

Diskusia k článku:

vobec nie je pravda, ze nepodstupila plasticku chirurgiu. Samozrejme, urcite nepotrebuje korekcie tvare, ale v zahranicnych casopisoch som sa docitala, ze ma za sebou lifting a rozne podobne upravy tvare na odstranenie vrasok a uvolnenej koze. Je to krasna zena, ale tiez je len clovek, ktoreho sa tykaju neuprosne zakony casu. Nastastie.
Neregistrovaný - cca, 16.8.2001 12:38
vobec nie je pravda, ze nepodstupila plasticku chirurgiu. Samozrejme, urcite nepotrebuje korekcie tvare, ale v zahranicnych casopisoch som sa docitala, ze ma za sebou lifting a rozne podobne upravy tvare na odstranenie vrasok a uvolnenej koze. Je to krasna zena, ale tiez je len clovek, ktoreho sa tykaju neuprosne zakony casu. Nastastie.
Neregistrovaný - cca, 16.8.2001 12:38
Chyby, chyby, chybičky - Sestra Catherin sa volala Dorléacová nie v poháre ale v pohári Názov filmu v preklade býva sporný ale boli to Dáždničky nie Dáždniky - pamätám si ten film videla som ho.
Neregistrovaný - sesa, 2.2.2002 18:46
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!