Recept na dnes: Pastierske kurča
|
|
Spracoval(a) : Silvia Petrasova
Dátum : 28.2.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 kurča, 140g šampiňónového masla, 200g šampiňónov, 20g chudého vareného bôčika, 2 cibule, 2 šarlotky, 0,1 L bieleho vína, 80g masla, petržlenová vňať, soľ šampiňónové maslo: 50g šampiňónov, 80g masla, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ.
Očistené kurča umyjeme, zvrchu ho poriadne osolíme, znútra natrieme šampiňónovým maslom a necháme 2 – 3 hodiny stáť, aby mäso nasalo chuť šampiňónov. Môže byť aj maslo , ktoré sme zmiešali s práškom zo sušených hríbov. Potom kurča vložíme do hrnca, pridáme varený bôčik, pokrájaný na drobné plátky, cibuľu pokrájanú na kolieska a pražíme. Pridáme ošúpané, nahrubo pokrájané šampiňóny a spolu ešte 5 minút popražíme. Potom podlejeme bielym vínom, prikryjeme a varíme ešte asi 25 minút. Kurča uložíme na misu, šťavu necháme vyvrieť na polovicu, odstavíme z ohňa a pridáme maslo. Kurča prelejeme šťavou a podávame ho s knedľou.. Šampiňónové maslo: Pokrájané surové šampiňóny, posekanú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a maslo, cesnak a pár kvapiek citrónu spolu dôkladne vymiešame.
Diskusia k článku:
|