Istá reštaurácia na Ukrajine servíruje pokrm, ktorý je podľa lekárov najnezdravším jedlom na svete: bravčový tuk s čokoládovou polevou.
Ako informuje BBC Online, salo - teda malé kúsky bravčového tuku je tradičná ukrajinská pochúťka a bežne sa je s čiernym chlebom, surovým cesnakom a vodkou. Teraz však jedna z najvychytenejších reštaurácií v Kyjeve začala podávať bravčový tuk v čokoláde.
"Náš šéfkuchár rád experimentuje, takže teraz podávame jeho nový výtvor," povedal Roman Novitski, manažér reštaurácie Carske Selo. Nová lahôdka si už získala sympatie Ruslany, víťazky tohtoročnej súťaže Eurovízie, takže je dostupná už aj v jej rodnom meste Ľvov.
Nie každý je však týmto kulinárskym divom nadšený. "Je to najhoršia kombinácia, akú si môžete predstaviť," hovorí zhrozene doktorka Svettana Fusová z lekárskeho výskumného centra o pochúťke, ktorá si už získala prezývku "ukrajinský Snickers".
V krajine aj bez tohto pokrmu zomierajú ročne tisícky ľudí, čím sa Ukrajina radí v úmrtnosti na kardiovaskulárne choroby na popredné miesto v Európe
Copyright©2004 TASR
Fuj, ta kombinacia znie odporne. Nezjedla by som to ani za nic. Nie ze by som nemala rada rozne kulinarske speciality, no toto je uz aj na mna moc.
Neregistrovaný - , 24.6.2004 08:44
Waw super vec to musi byt vyborne... NEviem co knzumujes ty Neznamy, ale nazov kulinarske speciality este neznamena ze to bude chutit prave tebe.... ja by som to velmi rada ochutnala
Neregistrovaný - Majka, 28.6.2004 10:54