Recept na dnes: Morka „El Paso“
|
|
Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 8.6.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 morka(cca. 3kg), 200g olivového oleja, 100g bieleho chleba, 80g mandlí, 100g horkej strúhanej čokolády, 150g paradajok, 120g zelenej papriky, 2 strúčiky cesnaku, korenie chilli, sezamové zrnká, škorica, mleté čierne korenie, soľ
Očistenú a umytú morku rozporciujeme, zalejeme vodou, osolíme a varíme asi 90 minút dovtedy, kým úplne nezmäkne. Mäkké mäso vyberieme, osušíme a na rozohriatom oleji opražíme zo všetkých strán. Opražené mäso vložíme do kastróla a odložíme na teplé miesto. Zelenú papriku, cesnak, chlieb, mandle, paradajky a sezamové zrnká zomelieme, pridáme škoricu, soľ, mleté čierne korenie, korenie chilli, strúhanú horkú čokoládu a túto zmes dobre premiešame. Potom ju dáme na rozohriaty olivový olej a za stáleho miešania zohrievame 5 minút. Kastról s morkou odstavíme na slabý oheň, jednotlivé porcie potrieme čokoládovou kašou, prikryjeme a na miernom ohni dusíme asi 30 minút. Podávame s varenou ryžou a baraními rohmi.
Diskusia k článku:
Inak hmmmm ... hmmm dobreee. Hmmm ...grrrg ... Len tie baranie rohy su akesi tvrrrdeee. Vrrrr.
... To ste mali povedat hned, ze je to paprika... Mohol som trom baranom usetrit zivot... a rohy. Neregistrovaný - Jan, 4.4.2006 07:48, jan.pelech(`na`)liebert-hiross.com,
|