Počet porcií: pre 8 osôb
Čas prípravy: 30 minút
400 g nízkotučného tvarohu
350 g syra mascarpone
3 PL hnedého rumu
80 g cukru
8 PL kávy espreso
2 PL Kahlua (al. iný likér)
150 g piškót
4 nakrájané banány
2 PL kakaového prášku
1) Zmiešajte tvaroh, mascarpone, rum a polovicu cukru. Zvyšok cukru pridajte do horúceho espresa. Potom pridajte likér a nechajte vychladnúť.
2) Namočte piškóty do zmesi kávy s likérom. Do hlbokého plechu na pečenie uložte vrstvu piškót a naneste vrstvu krému. Na ňu rozložte nakrájané banány. Postup zopakujte, vrchnú vrstvu krému posypte kakaovým práškom. Uložte do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na noc.
1 porcia obsahuje
480 kalórií
20 g bielkovín
20 g tuku
55 g sacharidov
ale je tam liker> 2 PL Kahlua (al. iný likér)
Neregistrovaný - , 9.9.2004 16:13