lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ibrahim Ferrer prirovnáva svoju hudbu ku Kube

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 29.9.2004
späť
Späť

Poslať
 

Legendárny kubánsky spevák Ibrahim Ferrer vystúpi v nedeľu večer so svojou 16-člennou kapelou Buena Vista Social Club v rámci turné Buenos Hermanos Tour 2004 v hale C bratislavskej Incheby.

Za jeden z najdôležitejších momentov vo svojom hudobnom živote považuje Ferrer stretnutie s americkým gitaristom Ryom Cooderom, ktorý sa v polovici 90. rokov rozhodol na Kube s miestnymi hudobníkmi nahrať album. Cooder presvedčil Ferrera, aby sa po dlhoročnej prestávke vrátil k muzike. V tom čase bol Ferrer už na dôchodku. "Po mnohých rokoch, čo som si želal, aby sa moje meno objavilo na albumoch a dúfal som, že budem spievať bolerá, som bol taký sklamaný, že som sa sám rozhodol ísť do dôchodku. Peniaze, ktoré som vtedy dostával, mi dovoľovali uživiť svoju rodinu tak, ako som chcel," povedal 77-ročný spevák slovenským novinárom. V tom období si privyrábal aj ako čistič topánok a predajca žrebov.

Stretnutie s Cooderom však všetko zmenilo. Vďaka nemu, ľuďom z hudobnej spoločnosti World Circuit Records i filmu Buena Vista Social Club kultového režiséra Wima Wendersa sa jeho hudba sa stala svetoznámou a kapela dostala možnosť robiť to, čo robí aj dnes. Obzvlášť pre Ferrera to bola možnosť, o ktorej vždy sníval a na ktorú čakal.

Ibrahim Ferrer považuje za hlavný zdroj energie svoju veľkú túžbu robiť hudbu, stretávať sa s publikom a všetko mu odovzdať. Túto túžbu má vždy, keď vyjde na javisko. "Spievanie je neuveriteľná skúsenosť, keď cítim všetku tú lásku, ktorú mi publikum dáva a vidím, ako prežíva hudbu, ako sa zabáva. Hudba je fantastická," prízvukuje Ferrer, ktorý svoju muziku prirovnáva ku Kube - je plná radosti a horúca ako slnko. "Myslím si, že svet potrebuje túto radosť, a to je dôvod, prečo je kubánska hudba tak veľmi príťažlivá," zdôrazňuje umelec.

Podľa neho sa súčasný svet veľmi zmenil a naďalej mení, teraz idú veci rýchlejšie ako predtým. "Menia sa každým dňom a niekedy ani nemáte šancu zistiť to. A v strednej Európe tieto zmeny boli obrovské. Myslím si však, že ľudia zostávajú rovnakí a nemenia sa. Každý chce jedno a to isté - žiť v mieri a pokojne v kruhu svojej rodiny," dodáva Ibrahim Ferrer.

Copyright©2004 TASR

 


Diskusia k článku:

Koncert Ibrahima Ferrera v Inchebe bol naozaj skvelý. Bolo cítiť, že kapela a jej otec Ibrahim robia hudbu zo srdca. Rád by som vyzdvihol aj hudbu mladého klaviristu. Neviem sice ako sa vola, ale je fakt excelentný. Myslel som si,ze miesto Rubena Gonzalesa uz nedokaze nikto zaujat.je skvele, ze som nemal pravdu...... Keby niekto poznal jeho meno-----mam tam email a budem vdačný...
Neregistrovaný - anonymus, 30.5.2005 21:53, arilus(`na`)post.sk
RE:email-arilus@post.sk
Neregistrovaný - , 30.5.2005 21:54
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!