Recept na dnes: Kurča „Eifel“
|
|
Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 6.6.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 kurča, 250g oleja, soľ Marináda: 0,5L bieleho vína, 50g oleja, 50g cibule, 100g koreňovej zeleniny, celé čierne morenia, soľ Cestíčko: 2 vajcia, 0,2L mlieka, 20g hladkej múky, 100g šunky, oregano, cesnak, soľ
Kurča rozporciujeme a uvaríme v osolenej vode. Napoly uvarené vyberieme a na pol hodinu vložíme do marinády. Osušíme čistou utierkou, obalíme v cestíčku a vyprážame v rozohriatom tuku. Marináda: Biele víno, olej, zelenina nakrájaná na plátky, celé čierne korenie a soľ, všetko povaríme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej marinády vložíme kúsky kurčaťa. Cestíčko: Vajcia rozšľaháme v mlieku, osolíme, nalejeme do múky a vymiešame cestíčko. Pridáme šunkuo pokrájanú na kocky, oregano, cesnak a soľ.
Diskusia k článku:
|