lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Na predvádzacie móla v Londýne sa opäť vrátili kožušiny

  Spracoval(a) : Miriam Kuhlová
Dátum : 17.2.2005
späť
Späť

Poslať
 

Na tohtoročnom Týždni módy, exkluzívnej prehliadke výtvorov z dielní britských módnych návrhárov, ktorý sa v pondelok začal v Londýne, pútali po niekoľkých rokoch opäť pozornosť modely doplnené kožušinami z králika, líšky či norky ale aj zo soboľa.
    
Prehliadku modelov doplnených kožušinami začal špičkový návrhár Julien MacDonald. V nastúpenom trende pokračoval v utorok módny ateliér Gharani trok, ktorý svoje modely doplnil kožušinami v bielej, krémovej a hnedej farbe. Kožušiny na prevádzacom móle vyvolali okamžite spory medzi ochrancami prírody a fanúšikmi módy.
    
Pozornosť britskej tlače a ostrú kritiku ochrancov prírody si vyslúžila dcéra lídra skupiny Rolling Stones Micka Jaggera Elisabeth, ktorá predviedla MacDonaldov model doplnený líščou štólou. Britská umelkyňa Tracey Eminová komentovala tohtoročnú kolekciu jedného z najznámejších módnych návrhárov súčasnosti vyjadrením, že šaty boli perfektné, ale kožušiny odporné.
    
Módnemu trendu však nepodľahla topmodelka Naomi Campbellová. Hviezda módnych prehliadok síce predviedla výtvory ateliéru Gharani trok a Juliena MacDonalda, obišla sa však bez kožušinových doplnkov. Campbellová bola dlhú dobu aktívnou odporkyňou nosenia kožušín a začiatkom 90. rokov sa spoločne so supermodelkami Christy Turlingtonovou a Cindy Crawfordovou angažovala za lobistickú skupinu Ľudia za etické zaobchádzanie so zvieratami (PETA). Zo svojich zásad neskôr poľavila a v roku 1997 sa na módnej prehliadke v Miláne objavila opäť v kožušine.
    
Módny návrhár Julien MacDonald zdôvodnil svoje rozhodnutie vrátiť sa opäť ku kožušinám rastúcim dopytom z Ruska. V tejto krajine je kožušina veľmi žiadaná už vzhľadom na teploty, ktoré tu v zime vládnu. Podobne zdôvodnila použitie kožušín vo svojich modeloch aj dizajnérska dvojica Nargess Gharani a Vanya trok.
    
Protiklad k tomuto trendu tvorili modely britského návrhára Paula Smitha, jedného z klasikov britskej módy. Návrhár uprednostnil z materiálov hlavne zamat a bavlnu, ktoré zriedkavo doplnil kožou. Smith zostal verný svojmu štýlu a aj v tomto roku sa predstavil úzkym strihom blúzok, pletenými kabátikmi, širokými pončami a kabátmi, siahajúcimi až do polovice lýtok. Jeho modely predvádzali manekýnky na móle pokrytom kvetinovým kobercom v hnedých a červených tónoch. Teplé a žiariace farby boli charakteristické aj pre Smithove modely.

Copyright©2004 TASR

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!