lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Ako je na tom vaše sebavedomie?

  Spracoval(a) : Martina Jeníková
Dátum : 21.5.2001
späť
Späť

Poslať
 

Poznať svoju cenu je jedna vec a vedieť sa podľa toho správať je vec druhá :

Sebavedomie si vyžaduje starostlivosť a rozmaznávanie.
Nebudeme ho teda vystavovať skúškam ohňom a púšťať sa do činností, na ktoré nestačíme, pretože pre ne nemáme predpoklady. Nebudeme sa trápiť nad vymýšľaním poviedky, keď nás sloh už v škole nebavil.
Dovolené je však vyskúšať najrôznejšie záujmy, aby sme zistili, čo nás bude naozaj baviť. Výsledok môže byť prekvapujúci – možno objavíme svoj nový talent.
Dôležité varovanie: Nikdy sa neporovnávajme s modelkami na fotografiách, ktorých vzhľad je zdokonalený spravidla mnohohodinovou prácou vizážistov, aj keď vyzerajú úplne prirodzene.

Bez sebavedomia máme sklon preceňovať a hlavne poukazovať na svoje nedostatky. Ak budeme neustále hovoriť o svojom veľkom nose alebo neúspechu pri plnení poslednej úlohy, budú nás ostatní považovať za škaredú a hlúpu otravu, pretože im je nepríjemné do omrzenia vyvracať našu negatívnu mienku. Ak nás však niekto pochváli, nikdy neoponujeme a neznižujeme svoje zásluhy. Úspech si hrdo vychutnajme do poslednej kvapôčky.

K sebavedomiu prispieva, ak máme dobrý pocit zo svojho vzhľadu. Zabudnime teda na staré džínsy a vyťahaný sveter, v ktorých sa síce cítime pohodlne, ale ktoré na prvý pohľad signalizujú, že si sami seba príliš nevážime. Nezhadzujeme sa ani správaním, ktoré nie je v súlade so spoločenskými normami. Fyzická kondícia jednak dodáva pocit, že nás len tak niečo nezlomí, že hocičo zvládneme, a naviac pravidelné cvičenie povzbudí tvorbu látok, ktoré navodzujú dobrú náladu.

Sebavedomie podporia aj malé úspechy. Ak stroskotá dlhodobý projekt, nie je to dôvod, prečo by sme sa nemohli radovať z vydarenej návštevy divadla alebo obchodného domu. Je vyslovene zakázané vzťahovať na seba nedostatky druhých a trestať sa za nich. Dokonca nie sme ani povinní súhlasiť s kritikou, ktorá sa týka nás samotných. Bez ohľadu na príkre hodnotenie tých druhých posúdime, či je pre nás lepšie kritiku verejne odmietnuť, alebo či si len pomyslíme svoje a odškodníme sa za utrpené príkorie niečím príjemným celkom súkromne.

Sebavedomie, pomôž mi presadiť sa! K tomu však nepotrebujeme len dobrý úmysel, ale niekedy priamo nadľudskú vôľu. Mnohí ľudia majú obdivuhodný štart, ale po niekoľkých metroch idú k zemi a preteky vzdajú. Dosahovanie cieľov je však možné prirovnať k maratónu s mnohými nečakanými prekážkami. Môžeme sa zadýchať a unaviť sa. Môžeme si oddýchnuť, ale nesmieme sa predčasne vzdať!

O sebavedomí spoľahlivo vypovedá zodpovednosť za vlastné činy a vyrovnanie sa s faktom, že život nie je vždy spravodlivý. Sebavedomí ľudia nefňukajú nad nepriazňou osudu / to aj tak nie je nič platné /, ale sú schopní akceptovať realitu ako takú. Neobviňujú druhých ľudí z vlastných nedostatkov. O to viac ich teší to, čo dosiahnu vlastným pričinení, a i z malého úspechu dokážu čerpať ďalšie sily.

So sebavedomím sa kráča životom predsa len lepšie. Nevyrieši za nás síce starosti všedného dňa, ale vďaka nemu získavame omnoho výhodnejší uhol pohľadu i na mnohé zdanlivo neriešiteľné problémy. Sami si svojim sebavedomím vytyčujeme hranice, ktoré nedovolíme cudzím ľuďom nikdy prekročiť!

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!