SUROVINY:
4 celé hrušky
50 g cukru
Šťava z 1 citróna
¼ struku vanilky prekrojeného na polovice
50 g hrozienok namočených v 5 cl calvadosu
POSTUP:
Starostlivo ošúpte hrušky, ale stopky nechajte na plodoch. Panvicu Zepter predhrejte a hrušky obalené v cukre opečte dohneda. Pridajte vanilkový struk, hrozienka a citrónovú šťavu. Prikryte, odstavte nádobu zo sporáka a 10 minút nechajte dôjsť. Tento dezert sa môže konzumovať teplý aj studený, v oboch prípadoch je dokonalým doplnkom porcia pistáciovej zmrzliny ozdobená plátkami mandlí.
Recept pre 4 osoby
Čas varenia – 5 minút
Celkový čas na prípravu – 20 minút
Zdroj: GURMÁN – kniha o varnom systéme Zepter