Recept na dnes: Patpa
|
|
Spracoval(a) : Mária Novická
Dátum : 25.4.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
500g malých patizónov, 3 paradajky, 2 veľké cibule, 175g rozpusteného masla, 4 strúčiky cesnaku, štipka mletého čierneho korenia, soľ, 2 lyžičky koriandru, ½ lyžičky zázvoru, ½ lyžičky garam masaly, lyžička čerstvej posekanej mäty
Jednu cibuľu pokrájame na kolieska a opražíme na rozpustenom masle na panvici. Druhú cibuľu posekáme a rozvaríme v troške vody s cesnakom, mletým čiernym korením, soľou, koriandrom a zázvorom. Túto zmes zmiešame s opraženou cibuľou a varíme na strednom ohni asi 5 minút. Patizóny dôkladne umyjeme, odstránime stopky a pokrájame ich na plátky hrubé asi 1,5cm. Potom ich pridáme do omáčky. Opatrne miešame, aby sme ich nepolámali. Varíme pod pokrývkou asi 20 minút. Paradajky sparíme a olúpeme. Pokrájame na plátky a pridáme k patizónom. Vsypeme garam masalu, opatrne pomiešame a dusíme ešte 15 minút. Podávame ozdobené posekanou mätou a zemiakovým pyré.
Diskusia k článku:
|