Najnovšia štúdia hovorí, že ľudia ktorí konzumujú ovocie a zeleninu majú menej vrások ako ostatní.
Podľa posledného vydania nemeckého magazínu Dermatológ, môžu ľudia pri konzumovaní väčšieho množstva rajčín a červenej papriky v pokrmoch dosiahnuť aby ich pokožka vyzerala mladšie.
Voľné radikály sú hlavným dôvodom predčasného starnutia pokožky a rakoviny. Antioxidanty znižujú v tele poškodenia spôsobené voľnými radikálmi. Ľudské telo nedokáže vyprodukovať dostatočné množstvo antioxidantov a preto ho musí prijímať v potrave ako vitamíny A, C, D a E tiež ako beta-karotén. Zelenina ako mrkva, rajčiny, papriky a kel obsahujú hojné množstvo antioxidantov tak ako zelený čaj.
Štúdia vykonaná v berlínskej nemocnici objavila, že ľudia s vysokým obsahom antioxidantov v tele majú mladšie vyzerajúcu pokožku a menej vrások. Štúdia preukázala, že vegetariáni majú v tele viac antioxidantov ako nevegetariáni.
Magazín varuje, že nadmerné dávky antioxidantov prijímané prostredníctvom potravinových suplementov môžu zvýšiť poškodenie tela voľnými radikálmi. Preto je vhodné potravinové suplementy vynechať a konzumovať radšej ovocie a zeleninu.