Recept na dnes: Ragú z kurčaťa
|
|
Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 22.2.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
1 kurča, kuracia pečeň, 120g zeleniny, 100g šampiňónov, 60g karfiolu, 2 žĺtky, 110g masla, 20g oleja, 60g hladkej múky, citrónová šťava, celé čierne korenie, mleté čierne korenie, soľ,
Umyté kurča vložíme do vody, pridáme zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, cibuľu), soľ, celé čierne korenie a varíme dovtedy, kým mäso nezmäkne. Z múky opraženej nasucho a masla pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z kurčaťa, zmes osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme citrónovou šťavou. Pridáme kuraciu pečeň pokrájanú na kocky a opečenú na oleji, pokrájané kuracie mäso a žĺtky. Do omáčky pridáme pokrájané šampiňóny udusené na masle, karfiol uverený v osolenej vode a rozobratý na ružičky. Podávame s haluškami prípadne s ryžou.
Diskusia k článku:
|