Recept na dnes: Kurča Andrea
|
|
Spracoval(a) : Natália Križova
Dátum : 23.2.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
2 kurčatá, 60g karotky, 40g cibule, 4 póry, 40g kalerábu, 150g masla, 70g múky, 1L kuracieho vývaru, 0,1L sladkej smotany, 4 žĺtky, 500g maslového cesta, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ,
Kurčatá uvaríme vo vode spolu s karotkou, cibuľou, pórom, kalerábom, vňaťou a soľou. Keď sú kurčatá mäkké vyberieme ich, vykostíme a mäso pokrájame na malé kúsky. Z múky a masla pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju kuracím vývarom, osolíme, okoreníme, premiešame žĺtky a smotanu. Omáčka musí byť hustá približne ako majonéza. Do tejto omáčky vložíme kúsky mäsa a necháme vychladnúť. Maslové cesto rozvaľkáme na dva okrúhle pláty, do stredu jedného plátu dáme omáčku zmiešanú s mäsom a druhým ho prikryjeme. Okraje navlhčíme, aby sa dobre opiekli. Vrch zalejeme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou a upečieme v horúcej rúre. Podávame teplé, kým je cesto ešte chrumkavé. Vhodná príloha je zeleninový šalát.
Diskusia k článku:
Pani Krizovej sa chcem spytat, ci mozno maslove cesto nahradit listkovym. Mam dojem ze ano. <BR>Nakoniec - maslove cesto. Da sa kupit? Ako si ho urobim?<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 23.2.2001 10:29, pelech(`na`)dmd.sk, Pani Krizovej sa chcem spytat, ci mozno maslove cesto nahradit listkovym. Mam dojem ze ano. <BR>Nakoniec - maslove cesto. Da sa kupit? Ako si ho urobim?<BR>Jan Neregistrovaný - jan, 23.2.2001 10:29, pelech(`na`)dmd.sk, BTW: ja som to tiez nefidel ani nepocul:) ale asi nahradit sa to urcite bude dat.... Neregistrovaný - SCooBy, 23.2.2001 16:45, scooby(`na`)scooby.sk, BTW: ja som to tiez nefidel ani nepocul:) ale asi nahradit sa to urcite bude dat.... Neregistrovaný - SCooBy, 23.2.2001 16:45, scooby(`na`)scooby.sk, Milý Ján, ja som to robila s lístkovým cestom, ak sa nemýlim maslové a lístkové je t istá vec s iným názvom. Neregistrovaný - Ana, 4.3.2001 21:59 Milý Ján, ja som to robila s lístkovým cestom, ak sa nemýlim maslové a lístkové je t istá vec s iným názvom. Neregistrovaný - Ana, 4.3.2001 21:59
|