lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 0 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Piatok, 29. Marec, , Dnes oslavuje Miroslav
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Šťastie máte v sebe!

  Spracoval(a) : Kristína Farkašová
Dátum : 12.6.2001
späť
Späť

Poslať
 

Buďte optimistka
Uverte, že na svoj život máte vplyv a do budúcnosti sa pozerajte s nádejou. Tešte sa z úspechov, ktoré sa vám podarilo dosiahnuť a myslite na všetko dobré, čo vás čaká. Každé ráno sa na seba v zrkadle usmejte a k tomu, čo sa má stať, sa približujte s vierou, že všetko sa skončí úspešne. Dokonca aj keď spočiatku budete musieť bojovať s ťažkosťami, prekonávať nepríjemnosti nevzdávajte sa, nestraťte nádej, že veci sa napokon obrátia k lepšiemu. Majte svoj život v rukách. Pomôžte osudu, neseďte a nečakajte na zázrak.

Počúvajte svoj vnútorný hlas
Žite podľa svojich potrieb, želaní a svojich ásad. Neobávajte sa, že vás niekto preto označí za egoistku. Nesnažte sa uspokojiť všetkých, pretože...sa vám to aj tak nepodarí. Život pod tlakom toho čo povedia, alebo čo si pomyslia iní vás môže poriadne vystresovať. Radšej popremýšľajte, čo chcete vy, čo vám dá radosť a pokoj. A neskôr sa držte vyznačenej cesty. Ak budete dôsledná, rýchlo nadobudnete presvedčenie, že žijete v zhode so sebou samou – a práve to je kľúč ku šťastiu.

Majte rada ľudí
Vedci tvrdia, že medziľudské vzťahy sú najdôležitejším činiteľom na ceste ku šťastiu. Novozískaní priatelia, osvedčení starí kamaráti, flirty a vedomie, že vás ľudia majú radi, prinášajú ovocie – organizmus si automaticky vytvára viac serotonínu - hormónu šťastia. Nehľadajte dokonalých ľudí, priateľov berte takých akí sú a tešte sa z ich pozornosti a rovnako venujte čas a pozornosť aj vy im.

Pozerajte na svet cez ružové okuliare
Aj keď sa niečo nepodarí hneď, nevešajte hlavu. Jednoducho si povedzte: „Nabudúce sa to určite podarí!“ Pri ťažkostiach neprepadajte pocitu viny a neobviňujte ani druhých. Myslite pozitívne a nevravte nedá sa. Radšej popremýšľajte, ako problém vyriešiť. Nezabúdajte, že nikto od vás nemôže chcieť, aby ste boli ideálna. Máte právo aj na chyby. Šťastní ľudia poznajú svoje slabé stránky, ale rovnako poznajú aj silné – a sústredia sa na ne. Ešte jedna osvedčená rada: dobré myšlienky privolávajú dobré udalosti.

Peniaze šťastie nedávajú
Svätá pravda. Miliardári bývajú nešťastní rovnako často ako chudáci. Šťastie je stav ducha, ktorý nezávisí od stavu konta. Veď nie je to tak, že najmenšie starosti má ten, komu ukradnú prázdnu peňaženku?

Nezabúdajte na šťastné dni
Pestujte si pekné spomienky, nezabúdajte na milé chvíle, ktoré ste prežili. Keď príde horší deň, spomínajte na ten lepší a naplánujte si podobný deň. Hneď sa budete cítiť lepšie.

Kto má šťastie v láske, môže mať šťastie aj v hre
Aj napriek tomu, čo hovoria poverčiví ľudia jedno nevylučuje druhé. V ľúbostnej hre však platia iné pravidlá ako pri hazardných hrách alebo kartách. Keď ide o city, nemali by sme sa znížiť k blafovaniu, nazeraniu druhým do karát, ani k myšlienkam na vlastnú výhru. Neprináša to šťastie. Jediný povolený trik je, postaviť všetko na jednu kartu...

Tešte sa z toho, čo máte
Známi odcestovali na dovolenku k moru a susedia si kúpili najnovší model auta? Nemá zmysel trápiť sa tým, že vy na to nemáte. Máte predsa mnoho iných dôvodov, aby ste sa cítili šťastná: ste zdravá, máte dobrého manžela, deti, priateľov...Kľúčom ku šťastiu je schopnosť žiť v danej chvíli a tešiť sa zo všetkých drobností, ktoré prináša a nehľadieť susedovi do hrnca. Tešte sa, že dnes sa neoneskoril autobus, že ste si príjemne poklebetili s priateľkou, že mal šéf dobrú náladu, že sa vydaril obed, že deti priniesli dobré známky, že matke sa uľavilo, že váš pes je rovnako krásny a verný ako bol doteraz a že vám zatelefonoval partner, priatelia alebo deti. Nechcite udalosti a veci meniť, naučte sa brať ich také aké sú. Ale tešiť sa z nich tak, ako by ste ich vy naplánovali.

Šťastné chvíle, ktoré nič nestoja
· Bozky a sex s milovaným
· Nedeľa v posteli pred televízorom
· Pohľad na spiace deti
· Plávať nahá v mori
· Počúvanie spevu vtákov
· Vlastný spev alebo hra na hudobný nástroj
· Čakanie, kým slnko zapadne za horizont
· Obľúbená, takmer zabudnutá melódia, ktorú hrajú v rádiu
· Popíjanie teplého čaju v útulnom domácom kútiku, zatiaľ čo vonku neprestajne prší, alebo panuje treskúca zima. Ďalšie si doplňte podľa vlastných úvah.

Šťastie podľa filozofov, spisovateľov a hviezd
Šťastie, to je dobré zdravie a slabá pamäť (Ernest Hemingway)

Nebude šťastný ten, koho prenasleduje myšlienka, že niekto je šťastnejší ako on (Seneca)

Peniaze neprinášajú šťastie. Až nákupy sú zdrojom šťastia (Marilyn Monroe)

Toho, kto má šťastie, môžete hodiť do vody a on vypláva s rybou v zuboch/Tuwin /

Lepší kvintík šťastia ako cent rozumu Slovenské ľudové porekadlo

Šťastný je človek, ktorý si nerozmnožuje počet úderov osudu /Propertius /

Pravé šťastie spočíva v radostiach z vlastnej povahy. / Camus /

Diskusia k článku:

Presne to teraz citam v knihe od SANYA ROMAN - ZIT z RADOSTOU a stotoznujem sa s tym az mozno moc.
Neregistrovaný - palino, 13.6.2001 05:42, pavel7777(`na`)szm.sk
Presne to teraz citam v knihe od SANYA ROMAN - ZIT z RADOSTOU a stotoznujem sa s tym az mozno moc.
Neregistrovaný - palino, 13.6.2001 05:42, pavel7777(`na`)szm.sk
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!