Zmrzliny Carte d´Or sú úžasným potešením pre naše zmysly. Môžeme si vyberať zo širokej ponuky chutí a zaujímavých kombinácií. Čo však v prípade, ak si chceme dopriať niečo ešte originálnejšie?
Carte d’Or vám prináša inšpiráciu k novým kulinárskym zážitkom. Predstavuje recepty, ktoré môžete vyskúšať doma a zahrať sa na profesionálného cukrára. Málokto má po náročnom dni v práci náladu na zložité varenie a radšej sa venuje niečomu príjemnejšiemu. Vytvoriť zaujímavý zmrzlinový dezert môže byť veľmi zábavné a tvorivé. O svoj výtvor sa podelíte so svojimi najbližšími a spoločne si osladíte aj úplne všedný deň.
MANDĽOVÉ POKUŠENIE S CARTE D’OR CREMA DI MASCARPONE
Suroviny pre 2 porcie:
· 6 mandľových sušienok (prípadne maslových sušienok alebo piškót)
· 150 g malín (čerstvých alebo rozmrazených)
· 1 čučoriedka alebo malinový mafin, prípadne domáci piškót
· Carte d’Or Crema di Mascarpone
Postup: Rozdrvte mandľové sušienky, polovicu drte rozdeľte do 2 pohárov a do každého pridajte polovicu malín. Mafin alebo piškótu „natrhajte“ na kúsky a dajte do pohárov. Nakoniec pridajte do každého pohára 2 kopčeky Carte d’Or Crema di Mascarpone a všetko posypte drťou zo sušienok, ktorá vám ostala.
KÁVA TIRAMISU
Suroviny:
· Carte d’Or Tiramisu
· káva
· nastrúhaná čokoláda na ozdobenie
Príprava: Pripravte silnú horúcu kávu, tesne pred podáváním pridajte do každej šálky kopček zmrzliny Carte d’Or Tiramisu, ozdobte nastrúhanou čokoládou a ihneď podávajte.
Náš tip: Zmrzlinu Carte d’Or Tiramisu môžete nahradiť inou variantou zmrzliny Carte d’Or (napríklad Vanilka, Crème Caramel, alebo Stracciatella).
HRUŠKOVÝ SEN
Lievance s hruškami na červenom víne plnené karamelovou zmrzlinou.
Suroviny pre 4 porcie:
· 4 hrušky
· 1 liter červeného vína
· 100 g medu
· 150 g jemného hnedého cukru
· 1 ks celej škorice
· 1 vanilkový lusk
· 10 ks nového korenia
· 5 marhúľ (aj zaváraných)
· 50 g cukru
· 4 lievance
· Carte d’Or Crème Caramel
Príprava: Med a hnedý cukor rozpustite v červenom víne a priveďte do varu. Potom pridajte korenie a celé hrušky zbavené šupky. Hrušky varte, pokiaľ nezmäknú (teda kým bude možné hrušku ľahko prekrojiť nožom). Hrušky nechajte vo víne, pokiaľ nevychladnú, potom ich priečne prekrojte a uložte v chlade. Pripravte polevu: vo vode uvarte marhule s cukrom, rozmixujte ich, podľa potreby preceďte a nechajte v chlade.
Podávanie: Na každý tanier položte 1 lievanec a prelejte ho trochou polevy. Do stredu lievanca dajte spodnú polovičku hrušky a na ňu kopček zmrzliny Carte d’Or Crème Caramel, ktorý potom priklopte hornou polovicou hrušky. Nakoniec všetko polejte polevou, ktorá vám ostane.
MARHUĽOVÉ POTEŠENIE
Suroviny pre 4 porcie:
· Carte d’Or vanilka
· 12 marhúľ
· práškový cukor
· lístky mäty
Príprava:
Umyté marhule nakrájajte na polovice, odstráňte kôstky a ich vnútorné strany posypte práškovým cukrom. Vložte do hornej časti trúby a grilujte pri 220 ºC. Akonáhle cukor na marhuliach začne karamelizovať, vyberte ich z trúby a ukladajte ich po šestich na 4 taniere. Do stredu každého taniera dajte 2 kopčeky Carte d’Or vanilka, ozdobte mätovými lístkami a ihneď podávajte.
CHRUMKAVÉ SUŠIENKY SO ZMRZLINOU
Suroviny na 4 sušienky:
· Carte d’Or Tiramisu
· 1 lyžička nastrúhanej horkej čokolády
· 40 g cukru
· 70 g múky
· 100 g nasekaných orechov
· 60 g masla
· 1 vajcia
· droždie, soľ
Príprava:
Zmiešajte maslo s cukrom, pridajte 75 g nasekaných orechov, vajcia, múku, nastrúhanú čokoládu, trošku soli a droždia. Z cesta pripravte placky, ktoré pečte na vymastenom plechu asi 10 minút pri 190º C. Po upečení nechajte vychladnúť, potom na každú sušienku dajte kopček zmrzliny Carte d’Or Tiramisu a ozdobte orechmi, ktoré vám ostanú.
ZMRZLINOVÉ PALACINKY S LESNÝM OVOCÍM
Suroviny na 4 porcie:
· 100 g čučoriedok
· 4 lyžice vody
· 2 lyžice kryštálového cukru
· jahody a maliny
· Carte d’Or Crema di Mascarpone
· práškový cukor
· 8 palaciniek
Postup: Všetky čučoriedky dajte do malého hrnca, pridajte vodu a kryštálový cukor. Ohrievajte, pokiaľ sa cukor nerozpustí, potom odstavte zo šporáku. Pridajte maliny a jahody nakrájané na plátky. Na každý tanier dajte vždy 2 palacinky preložené na polovicu, pridajte 2 kopčeky zmrzliny Carte d’Or Crema di Mascarpone, všetko zalejte teplým ovocím a podľa chuti posypte práškovým cukrom. Čerstvé ovocie je možné nahradiť mrazeným ovocím – lesná zmes.
Prezradím vám všetkým veľké tajomstvo: dá sa to urobiť aj z iných značiek zmrzlín... :-)
Inak pekný reklamný článok...
Neregistrovaný - ..., 18.4.2007 11:49