Spoločnosť HARIBO pripravila všetkým fanúšikom želatínových pochúťok tip na šťavnaté a zdravé jarné maškrtenie. Želatínové cukríky „Jogi-Bussi“ s ovocnou príchuťou a našľahaným penovým cukrom obsahujú príjemnú jogurtovú náplň. Farebné cukrovinky v príchutiach jablka - hrušky, banánu, jahody a marhule sú nie len lahôdkou pre chuťové bunky. Vďaka zníženému obsahu tuku v kombinácii s telu prospešnou želatínou sú „Jogi-Bussi“ zdravou maškrtou nielen pre tých, ktorí si kontrolujú príjem cukrov a tukov.
„Cukríky „Jogi-Bussi“ sú svojim stvárnením originálnou cukrovinou, ktorá je vytvorená z niekoľkých vrstiev. Vrstva želatíny je spojená s našľahaným penovým cukrom vo farbách zelenej, žltej, ružovej a oranžovej. Jedinečnosť cukrovinky spočíva predovšetkým v jej obsahu – vnútro je naplnené jogurtovou náplňou, čím je dosiahnutá jemne vláčna a šťavnatá chuť. A tiež v tom, že jogurtový obsah je „viditeľný“ cez priehľadnú vrstvu želatíny“, hovorí Aleš Aldo Koláček, obchodný riaditeľ spoločnosti HARIBO SK.
Jogurtové a ovocné príchute jablka - hrušky, banánu, jahody a marhule spolu so želatínou a penovým cukrom tvoria rafinované spojenie chutí a vôní. Sladká ovocná aróma a tvar cukríkov pripomínajúcich kvety pripomína rozkvitajúcu jarnú náladu s prebúdzajúcou sa prírodou. HARIBO a „Jogi-Bussi“ prajú sladké jarné bozky! V bežnej obchodnej sieti sú v ponuke cukríky v 175g balení za priemernú MOC 49,- Sk.
Želatína je produkt prírodného pôvodu a je zdrojom bielkovín pre stavbu kolagénu. Kolagén sa vyskytuje vo všetkých typoch väzivových tkanív. Je prítomný v pokožke, kostiach, zuboch, v chrupavkách a v stenách krvných ciev. Nakoľko je však v našom jedálničku zdrojov málo zdrojom aminokyselín kolagénu, vyplatí sa hľadať ich ďalšie zdroje v rôznych potravinách a náš jedálniček tak nimi dopĺňať.