lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
1 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
1 tém, a 2 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Štvrtok, 28. Marec, , Dnes oslavuje Sona
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Kroky ku kráse a pohodliu Pelargónií

  Spracoval(a) : Monika Mičúchová
Dátum : 20.3.2008
späť
Späť

Poslať
 

„Pelargónie majú pôvod v južnej Afrike. Z približne dvesto tridsiatich dnes známych druhov ich pochádza dvesto práve z južnej Afriky, hovorí Ing. Jiří Špaňhel – špecialista na pestovanie rastlín v samozavlažovacích nádobách. Pelargónie sa dajú pestovať ako izbové rastliny - „Pelargónia grandiflorum“, ale hodia sa aj do exteriéru. Do záhrady a na balkón je vhodná „Pelargónia zonale“, ktorá rastie vzpriamene, má zamatovo mäkké listy a kvitne v mnohých odtieňoch. Tým dodá kvetináčom pestrosť. Do nižších poschodí sa hodia brečnanolisté pelargónie – „Pelargónie peltatum“, ktoré prevísajú cez kvetináč a majú pevné lesklé listy“, dodáva Ing. Jiří Špaňhel.


Pelargónie potrebujú v letnom období pravidelné zalievanie. Samozavlažovacie nádoby od spoločnosti Plastia zaistia pelargóniám dostatok vlahy aj v dobe intenzívneho slnečného žiarenia. Pelargónie nemajú radi prelievanie, pretože ich korene by mohli začať hniť. „Samozavlažovacie nádoby Plastia majú medzi hladinou vody a vložkou vzduchovú medzeru, ktorá umožňuje intenzívne dýchanie koreňov. Rovnako ako dostatok prevzdušňujúcich otvorov vo vložke,“ hovorí Lenka Novotná, konateľka spoločnosti Plastia.

Páčia sa Vám krásne farebné balkóny? Túžite po peknej výzdobe aj Vy? Zasaďte si do samozavlažovacieho kvetináča od spoločnosti Plastia Pelargónie. Pelargónie kvitnú od mája do prvých mrazov a Vy tak môžete mať počas celej doby krásny farebný balkón, okno či záhradu.

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!