Cesnakové teľacie závitky s rukolou
|
|
Spracoval(a) : Miriam Kruhlová
Dátum : 23.5.2008 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Medzi menej známe druhy zeleniny, ktoré sa k nám dovážajú patrí rukola, ktorá sa vyznačuje charakteristickým tvarom vykrajovaných listov a prenikavou štipľavou chuťou. K nám sa dováža prevažne z Talianska, kde ju konzumujú v hojnom množstve v šalátoch. Pridáva sa do smotanových omáčok k cestovinám a môže sa kombinovať s cesnakom, píniovými orieškami, parmezánom a olejom. Pre svoju výraznú chuť je vhodným pomocníkom na doplnenie jednoduchých i gurmánskych receptov.
Potrebujeme: 800 g teľacích plátkov 120 g rukoly 250 g cherry paradajok Cesnak 1 pohár bieleho vína 4 lyžice olivového oleja Soľ
5 strúčikov cesnaku očistite a roztlačte na pastu. Zmiešajte s olejom. Plátky mäsa potrite zmesou a osoľte.
Na každý plátok mäsa dajte niekoľko stoniek rukoly a každý plátok po zavinutí upevnite špáradlom.
Ďalšie 3 strúčiky cesnaku roztlačte a dajte na rozohriaty olej popražiť. Pridajte závitky a opečte na prudkom ohni do hnedasta. Dopekajte na miernom ohni a pridajte cherry paradajky rozrezané na polovičky a zalejte bielym vínom.
Diskusia k článku:
mnam mnam kto mi uvari :-D Neregistrovaný - , 23.5.2008 11:32 joj, by som si dala....telacie som nejedla, ani nepamatam... Neregistrovaný - , 23.5.2008 13:10 Mam v chladnicke....Ak prides na veceru, najeme sa v dvojici.... Neregistrovaný - Jan, 27.5.2008 15:29
|