lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 3 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 3 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Nedeľa, 22. December, , Dnes oslavuje Adela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
zmrzliny

  Spracoval(a) : Janka Blahová
Dátum : 6.11.2008
späť
Späť

Poslať
 

Zmrzlina a cukry?

Hoci sú teplé dni pomaly už za nami, stále máme chuť na niečo dobré, čo by nám urobilo radosť. A čo môže byť príjemnejšie, ako si zlepšiť deň chuťou ovocia a ešte sa pri tom aj príjemne osviežiť?

To nám môžu splniť zmrzliny Algida, ktoré majú vysoký podiel ovocných štiav. Ovocné zmrzliny majú zároveň aj nízky obsah cukru, a tak môžeme maškrtiť bez starostí o svoju líniu.

Napríklad obľúbené zmrzliny Calippo, alebo Twister obsahujú maximálne 18%cukru.

Zmrzlina a kalórie

Ľudia zmrzlinu milujú a zmrzlina je nepochybne jedným z najobľúbenejších sladkých potešení na svete. Mnohí z nás si neuvedomujú, že sa pri jedení zmrzliny vôbec nemusíme cítiť previnilo.

Máte obavu, že zmrzlina obsahuje viac kalórií?

Práve naopak, zmrzlina môže byť vďaka relatívne nižšiemu obsahu kalórií – v porovnaní s ostatnými maškrtami – vhodnejšou voľbou a môže sa stať súčasťou zdravej a vyváženej stravy. Napríklad v zmrzline Míša je nižší obsah kalórií, ako by ste čakali – 530 kJ a tvorí tak len 7%odporúčaného denného príjmu energie dospelého človeka. Ten by mal skonzumovať 8500-14000 kJ, ktoré by mali byť v pomere 15% bielkoviny, 30% tuky a 55% cukry.

Zmrzlina a farbivá

Pri konzumácii zmrzliny často býva položená otázka ohľadom farbív. Tých sa pri zmrlinách Algida obávať nemusíme. Napríklad červenú farbu dosiahneme použitím šťavy z červenej repy alebo z jahôd, zelenú zo špenátu, oranžová vznikla vďaka karoténom, fialová z čučoriadok, žltá z kurkumy a hnedá z kakaa, čokolády alebo z karamelu.


Diskusia k článku:

Ukľudňujúci článok, ale trošku nápadné PR značky Algida. Možno trochu investigatívnosti by nezaškodilo (opísať látky, ktoré sú napísané v zložení produktov, alebo si vypýtať vyjadrenie aj od iných značiek), čo myslíte?
Neregistrovaný - , 9.11.2008 18:05
Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!