Zmrzlina a cukry?
Hoci sú teplé dni pomaly už za nami, stále máme chuť na niečo dobré, čo by nám urobilo radosť. A čo môže byť príjemnejšie, ako si zlepšiť deň chuťou ovocia a ešte sa pri tom aj príjemne osviežiť?
To nám môžu splniť zmrzliny Algida, ktoré majú vysoký podiel ovocných štiav. Ovocné zmrzliny majú zároveň aj nízky obsah cukru, a tak môžeme maškrtiť bez starostí o svoju líniu.
Napríklad obľúbené zmrzliny Calippo, alebo Twister obsahujú maximálne 18%cukru.
Zmrzlina a kalórie
Ľudia zmrzlinu milujú a zmrzlina je nepochybne jedným z najobľúbenejších sladkých potešení na svete. Mnohí z nás si neuvedomujú, že sa pri jedení zmrzliny vôbec nemusíme cítiť previnilo.
Máte obavu, že zmrzlina obsahuje viac kalórií?
Práve naopak, zmrzlina môže byť vďaka relatívne nižšiemu obsahu kalórií – v porovnaní s ostatnými maškrtami – vhodnejšou voľbou a môže sa stať súčasťou zdravej a vyváženej stravy. Napríklad v zmrzline Míša je nižší obsah kalórií, ako by ste čakali – 530 kJ a tvorí tak len 7%odporúčaného denného príjmu energie dospelého človeka. Ten by mal skonzumovať 8500-14000 kJ, ktoré by mali byť v pomere 15% bielkoviny, 30% tuky a 55% cukry.
Zmrzlina a farbivá
Pri konzumácii zmrzliny často býva položená otázka ohľadom farbív. Tých sa pri zmrlinách Algida obávať nemusíme. Napríklad červenú farbu dosiahneme použitím šťavy z červenej repy alebo z jahôd, zelenú zo špenátu, oranžová vznikla vďaka karoténom, fialová z čučoriadok, žltá z kurkumy a hnedá z kakaa, čokolády alebo z karamelu.
Ukľudňujúci článok, ale trošku nápadné PR značky Algida. Možno trochu investigatívnosti by nezaškodilo (opísať látky, ktoré sú napísané v zložení produktov, alebo si vypýtať vyjadrenie aj od iných značiek), čo myslíte?
Neregistrovaný - , 9.11.2008 18:05