lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 21. December, , Dnes oslavuje Bohdan
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Caesar šalát s kuracím mäsom

  Spracoval(a) : Janka
Dátum : 12.6.2009
späť
Späť

Poslať
 

Príprava:

Kuracie prsia osolíme, prudko restujeme z obidvoch strán na rozpálenom oleji (z každej strany asi
1 minútu), aj s panvicou vložíme do rozohriatej rúry a pri 190 °C dopečieme (8 až 12 minút podľa hrúbky mäsa). Mäso môžeme tiež ugrilovať – v tom prípade potrieme osolené prsia olejom a z každej strany grilujeme na rozohriatom grile zhruba 4 minúty. Upečené alebo ugrilované mäso necháme asi
4 minúty odpočinúť a potom ho nakrájame na tenké plátky.

Rímsky šalát natrháme na hrubo, vložíme do väčšej misy a premiešame s omáčkou, ktorú pripravíme z Majolenky Hellmann´s, 2 lyžíc nastrúhaného parmezánu, prelisovaného cesnaku, prepasírovaných ančovičiek, nasekanej pažítky, soli a korenia.

Toustový chlieb nakrájame na kocky, opečieme na panvici (kocky by mali byť na povrchu chrumkavé a zlaté, vo vnútri mäkké), zasypeme ostávajúcim nastrúhaným parmezánom a premiešame.

Šalát s omáčkou naaranžujeme na taniere, poukladáme plátky kuracieho mäsa, posypeme chlebovými krutónmi a ozdobíme hoblinami z parmezánu (vytvoríme ich  pomocou škrabky
na zemiakov).

Suroviny (na 4 porcie):

§  4 ks kuracích pŕs (po 120 g)

§  soľ

§  6 lyžice slnečnicového oleja

§  2 hlávky rímskeho šalátu (alebo ľadového šalátu)

§  6 lyžíc Majolenky Hellmann´s

§  10 lyžíc nastrúhaného parmezánu

§  2 strúčky cesnaku

§  2 slané ančovičky

§  čerstvá pažítka

§  čerstvo drvené korenie

§  4 plátky tmavého toustového chleba

§  hobliny z parmezánu


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!