lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 3 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Nedeľa, 22. December, , Dnes oslavuje Adela
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Tanec v smokingoch - Protokolárny banket pre nórskeho kráľa pod taktovkou Sharkam VIP Catering

  Spracoval(a) : Janka
Dátum : 27.10.2010
späť
Späť

Poslať
 

Dňa 26.10.2010 sa konal slávnostný banket pri príležitosti návštevy Jeho Veličenstva kráľa Haralda V., panovníka Nórskeho kráľovstva. Protokolárny servis tohto významného podujatia po cateringovej stránke kompletne zabezpečila spoločnosť Sharkam VIP Catering.

 

Kráľovský pár privítal v historickej budove Národnej rady na Župnom námestí prezident SR Ivan Gašparovič s manželkou Silviou. Pre 120 hostí bolo pripravené 4-chodové slávnostné menu so sprievodom značkových slovenských vín. Z viacerých chodov uvádzame hlavne trojvariáciu predjedla zo pstruha a hlavný chod – kačacie prsia:

 

Trilógia zo pstruha

terina zo pstruha s tokajským prelivom,

zľahka zaúdený pstruh s kaviárom,

tenké plátky z marinovaného pstruha s čerstvým kôprom a medovou horčicou

 

Grilované kačacie prsia marinované v pomarančovej šťave,

podávané s červenou kapustou na Alibernete

s karamelizovanými gaštanmi a restovanými žemľovými knedličkami

 

„Podobne ako návšteva Jej Veličenstva anglickej kráľovnej v roku 2008, aj tomuto banketu prikladáme maximálnu vážnosť. Prípravy na tento slávnostný event prebiehali viac ako tridsať dní.“, hovorí konateľ spoločnosti Sharkam VIP Catering, pán Róbert Šaradin. „Najväčšou výzvou je výdaj a podávanie jedál. Všetkých 120 porcií jedla musí byť vydaných naraz, čiže horúce jedlo na nahriatych tanieroch opúšťa zázemie v rovnakom čase. Samotný servis je nacvičovaný niekoľko hodín vopred, každý čašník má svoju značku, kde musí stáť, svoju trasu, ktorou prechádza a svojich dvoch hostí, ktorých obsluhuje. Každý chod musí byť totiž servírovaný naraz a to doslova na pokyn Mâitre d` Banquet, čiže “šéfa” banketu. Prirovnal by som to k tancu s presne danou choreografiou“, dodáva pán Šaradin.

V rámci obsluhy sú vyučení, skúsení a elegantní čašníci samozrejmosťou. Dať však totiž dokopy brigádny systém 90tich čašníkov so smokingom nie je v dnešnej dobe jednoduché.

Farebnosť prestierania vsádza na konzervatívnu eleganciu  - bielu farba obrusov a porcelánu vkusne dopĺňa pravé striebro.

 

Prípravy menu a jeho realizácia prebiehali pod patronátom šéfkuchára spoločnosti Sharkam VIP Catering, Andreja Brunu, ktorý v minulosti varil pre viacero kráľov a prezidentov, napríklad pre Dmitrija Medvedeva. Jeho tím pozostával z dvadsiatky renomovaných kuchárov a šéfkuchárov z viacerých reštaurácií zo Slovenska i Rakúska.“

 

 


Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!