Produkty Král Sýrů Hermelín patria k obľúbeným pochúťkam studenej kuchyne, keďže veľmi dobre vyniknú v kombinácii s najrôznejšími chuťami. Tradičným spojením Hermelínu s hroznom, ktorým bežne zdobíme syrové taniere, však možnosti servírovania rozhodne nekončia. Prinášame vám niekoľko tipov ako jeho využitie v studenej kuchyni ozvláštniť.
Král Sýrů Hermelín sa teraz môže pochváliť novou vylepšenou receptúrou, ktorá zaručuje krémovejšiu textúru a skutočne nezameniteľnú chuť. Na pultoch obchodov ho nájdete s novým dizajnom označeným kráľovskou pečaťou, ktorá vám garantuje syrovú hostinu priam v kráľovskom štýle. Vylepšením receptúry sa podarilo priblížiť očakávaniam zákazníkov a syr je teraz mäkší a lahodnejší, vďaka čomu výborne vynikne v spojení s kvalitnými vínami a s bielym, v prípade korenených Hermelínov, i s tmavým pečivom. Možno ho kombinovať s vlašskými orechmi, čerstvým či sušeným ovocím, zeleninou, ale aj s rôznym korením. Pre inšpiráciu prináša Král Sýrů hneď niekoľko zaujímavých chuťových variácií.
Král Sýrů Hermelín s paprikovým korením
Král Sýrů Hermelín s paprikovým korením má výraznú chuť, preto je ideálny na priamu konzumáciu i ako súčasť studených predkrmov a obložených syrových mís. Vychutnať si ho môžete s celozrnným pečivom, najlepšie v kombinácii s vlašskými orechmi. Vhodným spoločníkom sú mu ovocné červená vína, najlepšie vyznie s odrodami Laurot a Zweigeltrebe.
Král Sýrů Hermelín s cesnakovým korením
Král Sýrů Hermelín s cesnakovým korením sa odporúča podávať nakrájaný na malé trojuholníčky k aperitívu alebo ako súčasť obložených syrových mís. Zvlášť dobre chutí s celozrnným pečivom a sušenými slivkami. Výborným partnerom sú mu ľahké a svieže červené vína, konkrétne odrody André a Zweigeltrebe.
Král Sýrů Hermelín so zeleným korením
Král Sýrů Hermelín so zeleným korením je vhodný na servírovanie spoločne s čiernymi olivami a celozrnným pečivom. Vďaka svojej korenenej chuti vynikne predovšetkým v kombinácii s plnými extraktívnymi červenými vínami, medzi ktoré sa zaraďuje i Cabernet Sauvignon a Cabernet Moravia..
Viete ako syr správne servírovať?
Ak si chcete Král Sýrů Hermelín skutočne vychutnať, nechajte ho pred konzumáciou aspoň 30 minút mimo chladničky. Izbová teplota zvýrazní charakteristickú arómu a syr sa bude príjemne rozplývať na jazyku.