Pre 10 porcií
Na prípravu potrebujeme:
· 5 ks Mikulášskeho perníka značky Penam
· 1 l mlieka
· 80 g krémového prášku (Zlatý klas)
· 50 g vanilkového cukru
· 100 g kryštálového cukru
· 300 ml šľahačkovej smotany
· ½ ČL škorice
· 7 dcl zaváraných sliviek
· 300 ml šťava zo zaváraných sliviek
· 3 ks plátkovej želatíny
Postup:
1. Plátky želatíny necháme napučať v studenej vode. Následne zohrejeme slivkovú šťavu a roztopíme v nej želatínu.
2. Dno dezertných pohárov posypeme na kocky nakrájanými slivkami, zalejeme želatínovou hmotou a necháme stuhnúť.
3. Uvaríme mlieko, kryštálový cukor, vanilkový cukor a Zlatý klas. Do vzniknutý pudingu vmiešame 100 ml jemne vyšľahanej šľahačky.
4. Pripravenú pudingovú zmes nalejeme na želatínovú vrstvu. Mikulášsky perník značky Penam nakrájame na kocky a posypeme ním pudingovú vrstvu.
5. Po vychladnutí pudingovo-perníkovej vrstvy nastriekame na ňu zvyšok vyšľahanej šľahačky zmiešanej so škoricou (podľa chuti ju možno vyšľahať aj s kryštálovým cukrom).