PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 0 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 3 reakcií. |
|
|
Nedeľa, 22. December,
,
Dnes oslavuje Adela |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Múčnik s mandľami, ricottou a horkou čokoládou
|
|
Spracoval(a) : Gabika
Dátum : 11.12.2010 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Maslo na vymastenie formy, 120 g mletých mandlí, 120 g mäkkého masla, 120 g cukru, 4 vajcia, 50 g hladkej pšeničnej múky, 1 PL nastrúhanej pomarančovej kôry, 125 g ricotty, soľ, 80 g horkej čokolády, 100 g marhuľovej marmelády
Spôsob prípravy:
Formu (priemer 24 cm) vymastíme tukom, vyložíme papierom na pečenie a postavíme do chladu. Mandle opečieme na panvici bez tuku do zlato hneda a necháme vychladnúť. Ručným šľahačom ušľaháme maslo v mise s 80 g cukru. Vajcia oddelíme a žĺtky postupne jeden po druhom zašľaháme do maslového krému. Pridáme mandle, múku, pomarančovú kôru, ricottu a premiešame. Bielka ušľaháme so štipkou soli do polotuhého snehu, pridáme zvyšný cukor a vyšľaháme hustý krémový sneh. Sneh postupne vmiešame do cesta, naplníme do tortovej formy a uhladíme. Pečieme v rúre 40 až 45 minút. Múčnik vyberieme z rúry, necháme mierne vychladnúť, potom uvoľníme z tortovej formy a dáme na rošt úplne vychladnúť. Čokoládu jemne nastrúhame. Marhuľovú marmeládu rozohrejeme s 50 ml vody a múčnik potrieme. Necháme vychladnúť a posypeme nastrúhanou čokoládou.
Diskusia k článku:
|
|
|