lady.sk
AKLINIK B 468X60

 
Napíšte nám svoje otázky, pripomienky, návrhy, nápady, požiadavky na redakcia(`na`)lady.sk
 
PRIHLÁSENIE


  Zapamätať heslo

Nová registrácia
Zabudnuté heslo

Registráciou získavate ochranu mena v poradni a v komentároch k článkom.
 
PORADŇA

Dnes pribudlo:
0 tém, a 2 reakcií.
Včera pribudlo:
0 tém, a 1 reakcií.

 
Z ARCHÍVU
 
Sobota, 21. December, , Dnes oslavuje Bohdan
  KATALÓG Informácie    Pridať firmu 
Móda, módne odevy, bielizeň Obuv, kabelky Módne doplnky, klenotníctva Kozmetika, parfuméria Skrášľovacie salóny, služby, pobyty Zdravie, výživa
Sicílske artičoky

  Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 23.7.2001
späť
Späť

Poslať
 

Artičoky očistíme, odrežeme vŕšok a spodok hlúbu. Zrezané plochy potrieme rozrezaným citrónom, aby nesčerneli, potom zľahka roztvoríme listy a nasypeme medzi ne trochu soli a korenia.
Plnka: V kastróle speníme na časti oleja jemne nakrájanú cibuľu, roztretý cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Na panvici opražíme strúhanku a v hlbokom tanieri roztrieme maslo s vykostenými a nakrájanými sardelami. Keď sa cibuľa v kastróle opraží do zlatova, pridáme k nej opraženú strúhanku, maslo so sardelami, štipku soli a väčšiu štipku korenia. Všetko dôkladne premiešame a touto zmesou naplníme vydlabané artičoky tak, aby zmes prenikla do stredu i medzi listy. Artičoky potom postavíme v jednej vrstve do kastróla. Prilejeme 2 naberačky vody a pokvapkáme olejom. Kastról prikryjeme pokrývkou a v mierne rozpálenej rúre pomaly dusíme.

Diskusia k článku:

Príspevok :
Autor :
E-mail :
Prispievate ako neregistrovaný používateľ. Prihlásiť sa môžete v ľavom stĺpci.
NAJČÍTANEJŠIE
 
REKLAMA
BIOTRUE banner 109 sutaz
 
REKLAMA
 
PARTNERI
Slovensky paraolypijsky vybor
 
NAJNOVŠIE
 
HĽADAŤ

v článkoch
v poradni
v katalógu
 
 
(c)2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. redakcia(`na`)lady.sk
Nezodpovedáme za obsah príspevkov pridaných zvonku!!!