PORADŇA |
Dnes pribudlo: 0 tém, a 2 reakcií. Včera pribudlo: 0 tém, a 1 reakcií. |
|
|
Sobota, 21. December,
,
Dnes oslavuje Bohdan |
|
KATALÓG |
Informácie Pridať firmu |
Móda, módne odevy, bielizeň |
Obuv, kabelky |
Módne doplnky, klenotníctva |
Kozmetika, parfuméria |
Skrášľovacie salóny, služby, pobyty |
Zdravie, výživa |
Sicílske artičoky
|
|
Spracoval(a) : Jana Osuska
Dátum : 23.7.2001 |
Späť |
|
Poslať |
|
|
Artičoky očistíme, odrežeme vŕšok a spodok hlúbu. Zrezané plochy potrieme rozrezaným citrónom, aby nesčerneli, potom zľahka roztvoríme listy a nasypeme medzi ne trochu soli a korenia. Plnka: V kastróle speníme na časti oleja jemne nakrájanú cibuľu, roztretý cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Na panvici opražíme strúhanku a v hlbokom tanieri roztrieme maslo s vykostenými a nakrájanými sardelami. Keď sa cibuľa v kastróle opraží do zlatova, pridáme k nej opraženú strúhanku, maslo so sardelami, štipku soli a väčšiu štipku korenia. Všetko dôkladne premiešame a touto zmesou naplníme vydlabané artičoky tak, aby zmes prenikla do stredu i medzi listy. Artičoky potom postavíme v jednej vrstve do kastróla. Prilejeme 2 naberačky vody a pokvapkáme olejom. Kastról prikryjeme pokrývkou a v mierne rozpálenej rúre pomaly dusíme.
Diskusia k článku:
|
|
|